A-junioren zaterdag, A2, 2e klasse 15

25 oktober 2014 15:15

Scheidsrechter

Harry Vlap

Na drie keer achter elkaar verloren te hebben was het afgelopen zaterdag toch eindelijk eens tijd voor een overwinning. Voor de wedstrijd hield Sean een mooie toespraak waarin hij refereerde aan onze tekortkoming, de eerste helft en aan onze grootste kracht. Die grootste kracht is dat wij namelijk heel goed kunnen voetballen. Dat hebben we in de tweede helft tegen Bedum laten zien maar om een of andere duistere reden lukt het ons niet dit nivo wekelijks in de eerste en tweede helft te laten zien. Dat is vervelend maar het moet toch een houvast zijn te weten dat we het wel kunnen, goed voetballen bedoel ik dan.
Ook nu weer verliep de eerste helft moeilijk. Feitelijk waren we, enkele posities daargelaten, niet fel genoeg, gaven onze tegenstander te veel ruimte en liet de passing te wensen over. Grote winstpunt van de eerste helft was dat we niet op achterstand kwamen en dus niet de tweede helft, ons sterke punt, hoefden terug te vechten vanuit een achterstand. We bereikten de rust zelfs met een verdiende 1-0 voorsprong. Victor liet zien wat het op kan leveren wanneer je wel fel en kort op je tegenstander zit en met overtuiging druk zet.
Na een duidelijk gesprek in de rust tapten we de tweede helft uit een ander vaatje. Nu waren we wel agressief, gaven de tegenstander geen ruimte en was de passing veel nauwkeuriger. Al in de tweede minuut na rust legde Raymond de bal vanuit een vrije trap prachtig en akelig precies op het hoofd van Victor die de bal mooi in de kruising kopte, 2-0.
In de 14e minuut na rust veroverde Sohrab de bal zette op karakter door tot in het strafschopgebied van de tegenstander en werd daar getackeld, een meer dan terechte strafschop. Jimmy, die net in het veld stond, mocht aanleggen van elf meter en liet zien hoe je een strafschop raak schiet. Het slotakkoord was voor Victor, na een prachtige combinatie met Aaron en een technisch hoogstandje liet hij de tegenstanders vertwijfeld achter en schoot de 4-0 binnen. Deze tweede helft was erg goed van onze kant en geeft weer goede moed voor de volgende wedstrijd. Ik blijf namelijk geloven dat we dit nivo en dat van Bedum echt vaker kunnen laten zien. Daarbij is het leuk om als je goed kunt voetballen, en dat kunnen we, dit ook maar gewoon te doen. De score had zelfs hoger kunnen uitvallen want door goed combinatievoetbal, het helpt dus echt dat bewegen zonder bal, waren er diverse mogelijkheden op meer. Voetbalmomenten zouden hoogtepunten moeten zijn en die waren er in de tweede helft zeker bij ons genoeg. Toch was een ander moment het vermelden waard, een speler van de tegenpartij die liggend op zijn rug en door zich af te zetten met een been als een soort van slak vanuit zijn eigen strafschopgebied bij de achterlijn kwam zich omdraaide op zijn buik en bleef liggen. Net op het moment dat wij stopten met lachen en dachten "er zal toch niet echt iets aan de hand zijn"  kwam het commentaar vanuit de dug out van de tegenstander "toe nou jongen staan we weer eens achter kun je niet tegen je verlies" Dit gedrag verwacht je niet van A'ers maar als het dan bij de tegenstander gebeurt is het best vermakelijk, sorry Be Quick!