Scheidsrechter

Strampel, J.H.

Accommodatie

Onbekend

Na twee week wachten was het eindelijk zover, de beslissende wedstrijd in de periode. Thuis tegen Zuidlaarderveen had men aan een gelijkspel voldoende, maar met een 6-0 uitslag liet de thuisploeg niets aan het toeval over.

Op een drukbezocht sportpark begon FC Lewenborg nerveus aan de wedstrijd. Het speelde slordig maar kwam verdedigend niet in de problemen. Na een kwartier werd de ban gebroken door Mark Wollinga, die na een goede aanval, op aangeven van Yorick 1-0 maakte. Vijf minuten later was het ook al 2-0. Yorick leek te scoren maar moest om de uitkomende keeper heen, in plaats van de bal blind voor te geven wachtte die even op Mark die zijn tweede van de middag maakte. In de fase daarna kwam Zuidlaarderveen er weinig aan te pas en was een kopbal uit een corner, die over ging, het enige wapenfeit. FC Lewenborg kreeg wel mogelijkheden maar maakte vooral veel verkeerde keuzes in aanvallend opzicht waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan tot aan de rust.

Na rust leek Zuidlaarderveen gelijk op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer maar het trio Yorick, Mark, Thijs stak daar een stokje voor. Binnen een kwartier tijd scoorde de heren allemaal een doelpunt en waren ze ook alledrie een keer de aangever. Toen Thijs vlak daarna ook de 6-0 binnenschoot kon het aftellen beginnen. De wissels, Brian Jannick en Max kregen ook nog hun verdiende speeltijd en na 1 minuut blessuretijd blies de scheidsrechter voor het einde.

Op het veld, in de kleedkamer en in de kantine was het vervolgens tijd voor een feestje, waarvoor dank aan alle vrijwilligers. Alle ATV dagen waren ingezet en het feestje kreeg in de binnenstad een vervolg. Waar veel mensen op maandagochtend hun werkweek begonnen, verlieten de laatsten de binnenstad.........

Amusementswaarde; 7 (niet heel goed maar de goals en de sfeer vergoedde veel)
Mooiste goal; 1-0, Mark Wollinga (vooral vanwege het belang de goal)
Man of the match; Mark Wollinga ( de statistieken zeggen voldoende)