3 - 0

Lewenborg FC JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 1e klasse 03

18 oktober 2014 12:30

Op zaterdag 18 oktober traden we in Grootegast aan tegen de plaatselijke FC (F1). Grootegast had twee wedstrijden gewonnen en twee verloren dus we troffen een echte middenmoter. Gezien ons gelijkspel van vorige week hadden we goede hoop om een leuke wedstrijd te kunnen spelen. Gelukkig dachten de mannen van F2 daar netzo over en daarom trokken ze gezamenlijk flink ten strijde. Ondanks het feit dat we direkt vanaf de aftrap op achterstand werden gezet gingen we met opgeheven hoofd verder om de strijd aan te gaan. Het werd een stevige wedstrijd en na een eerste helft waarbij er een licht overwicht was voor de gastgever gingen we rusten met een 1-0 achterstand. Tijdens de rust werden de complimenten door de leiders overgebracht. F2 begint steeds meer aan elkaar te wennen en opereert steeds meer als een team. Dat is voor voor spelers, ouders en trainers leuk om te merken. Ook in de tweede helft werd er weer geknokt voor elke meter met wat kleine kansjes tot gevolg. Helaas leverde dat niet de gelijkmaker op waarop we hoopten. Richting het einde van de wedstrijd nam de tegenstander het initiatief weer over en dat werd uiteindelijk ook zichtbaar in de stand. Een minuut of  vijf voor het einde van de wedstrijd werd het 2-0 en vlak voor tijd viel ook nog de 3-0. Dat was ook de eindstand. We namen de penalty’s weer als vanouds en lieten met een tevreden gevoel het sportpark Grootegast achter ons. Op naar woensdag om weer lekker te trainen en dan volgende week in Hoogkerk aan de bak tegen SJO De Held F2.