Scheidsrechter

Schram, A.

Accommodatie

Onbekend

Werd HSC in Sappemeer verpulverd met 0-8 en leek de grootste zege van dit seizoen een feit, een week later moeten al die woorden weer terug genomen worden. In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen won FC Lewenborg met maar liefst 9-0 van Bellingwolde.

De oranjehemden vlogen uit de startblokken en binnen twee minuten was de 1-0 een feit. Na een vlot lopende aanval knikte Yorick de 1-0 binnen na een op maat gegeven voorzet van de oudste 'man' van het veld,Thijs Boerkamp. Hierna volgde een rommelige fase waar beide teams zochten naar vastigheden en er eigenlijk niet heel veel gebeurde. Vlak voor het half uur verstreek werd het 2-0, Daan Vermeulen schoot van 18 meter diagonaal binnen. Toen vervolgens Mark Wollinga en Rinie Boekholt (strafschop) er voor de rust 4-0 voor maakte was de wedstrijd simpelweg in de rust al gespeeld.

In de tweede helft ging FC Lewenborg vrolijk verder en had het eigenlijk gelijk op 5-0 moeten komen maar Mark Wollinga schoot via de keeper naast. Die 5-0 kwam er toch, na een corner viel de bal voor de voeten van Mark Nieuwenhuis die de 5-0 tegen de touwen schoot.Tien minuten later waren de 6-0 (vrije trap Mark Wollinga) en 7-0 (vrije trap Mark Nieuwenhuis) een feit. Via een kopbal van Rodney en een liggend schot van Daan Vermeulen kwam de eindstand van 9-0 op het scorebord.

Een dikverdiende overwinning was het zeker en de ranglijst geeft de feiten heel simpel weer.Vijf keer gespeeld en net zo vaak gewonnen, dertig goals gemaakt en vijf tegen. Waar het toe gaat leiden dit seizoen is nog een groot vraagteken maar dat de seizoenstart fantastisch is, dat zal niemand kunnen ontkennen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Veendam 1894.

Amusementswaarde; 9 (voor elke doelpunt een puntje)
Man of the match; Mark Nieuwenhuis (speelde uitstekend en nog twee goals ook)
Mooiste doelpunt: 1-0, Yorick van der Velde (een doelpunt uit het boekje)