Datum

13 september 2014 12:30

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 13 september mochten we dit seizoen voor het eerst aantreden met FC Lewenborg F2. Omdat Grootegast de competitiewedstrijd had afgezegd ging de reis naar Hoogkerk voor een vriendschappelijke wedstrijd. Op een zonovergoten sportpark en vol goede moed werd er afgetrapt in de volgende opstelling: Lars in het doel en met Stan en Nathan, Myrdin, Tristan Bosma, Ryon, Robin en  Kerim ervoor. Tristan Wildeboer was er helaas niet bij. We begonnen wat onwennig maar met enorm veel inzet werden we wat sterker dan onze tegenstander. Na wat kleine kansjes liet een speler van De Held zien dat hij ook prima kan keepen want hij hield op de doellijn een bal met de handen tegen. We kregen een penalty die werd benut door Nathan 0-1!  Met een voorsprong gingen we de rust in wat het op het veld  aangeboden pakje drinken extra lekker deed smaken. Na de rust moest Stan in het doel en ging Lars voetballen. We deden weer ontzettend ons best en de strijd ging gelijk op. F2 ging volop vooruit en dat bleek een keer een misvatting toen er na een lange bal van de Held ineens drie aanvallers tegen een verdediger van ons kwamen te staan. De aanvallers wisten wel raad met deze kans, ook de vanuit zijn goal toegesnelde Stan kon het harde, hoge schot niet meer tegenhouden. Het was 1-1. We waren moegestreden maar voldaan toen het laatste fluitsignaal klonk. De penalty's zorgden weer voor een hoop plezier en na het handjes schudden met de tegenstander en de scheidsrechter keerden we allen tevreden huiswaarts. Het was een hoopvolle seizoensopening met een leuke en gezellige groep(ouders)