F-pupillen zaterdag, F2, 1e klasse 03

20 september 2014 8:30

Scheidsrechter

Sven van Drunen

Op zaterdag 20 september was het dan zover: onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015. Op deze "misty morning" moesten we thuis aantreden tegen Be Quick F3.We waren precies met 7 spelers: Myrdin, Lars, Stan, Tristan, Kerim, Nathan en Ryon. Robin en Tristan Wildeboer waren helaas afwezig.  De voorbereiding van onze gasten verliep niet echt soepel want ze waren de wedstrijjdshirts vergeten waardoor er vijf minuten later dan gepland werd afgetrapt  De gasten waren niet zo blij dat ze in hun eigen T-shirtjes moesten gaan spelen maar de tijdsdruk op ons sportpark vraagt een strak regime en dat had scheidsrechter van dienst Sven van Drunen prima in de gaten. Be Quick begon goed aan de wedstrijd terwijl FC Lewenborg flink zoekende was in de nieuwe samenstelling. Be Quick maakte na zo'n drie minuten de eerste goal. F2 herpakte zich wat en kwam nu ook wat vaker op de helft van de tegenstander. Het gevaar van een snelle uitval van Be Quick lag op de loer en werd ook een  keer fataal. Na twee prima reddingen van keeper Lars moest hij de bal uit het netje halen:
0-2. Onze mannen lieten het er niet bij zitten en trokken weer volop ten aanval. Eerst was er nog een bal tegen de paal van Stan en daarna wist Kerim het net wel te vinden het stond 1-2! Onze eerste competitiegoal was een feit en bovendien was er weer aansluiting in de stand. We gingen rusten bij deze hoopvolle stand. Wat er in de ranja zat zal altijd een vraagteken bliljven, was de juiste ranja wel in de juiste kleedkamer terechtgekomen? want na de rust was Be Quick veel beter en scoorde dan ook nog vijf keer terwijl de mannen van F2 daar alleen maar een prachtige knal van Nathan tegenover konden stellen. Via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal ketste de bal het veld weer in. De meningen waren verdeeld over het feit of het een geldige goal was of niet. We zullen de FIFA eens aanschrijven over de doellijn technologie bij de jeugd..... Helaas dus een 1-7 eindstand op het scorebord maar dat betekende niet dat we onzeker werden voor het nemen van de penalty's. Na een paar prachtige penalty's en ook reddingen stapten de boys toch nog redelijk monter onder de douche. Op naar volgende week! GVAV F3 uit op sportpark Kardinge, Komt dat zien!