Mannen zondag, 1, 3e klasse C

21 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Alkema, A

FC Lewenborg 1 heeft de start van de competitie een uitstekend vervolg gegeven door ook de derde competitiewedstrijd te winnen. Thuis tegen Muntendam werd een 5-1 overwinning behaald en dat betekent dat er na 3 wedstrijden nog geen punten verspeeld zijn.

Trainer/coach Boufarra besloot ten opzichte van de twee eerste wedstrijden een wijziging door te voeren en liet Brian beginnen en daardoor belandde Thijs Boerkamp op de bank. Daar werd hij vergezeld door Sheduaan, Max en reservedoelman Olaf.

Na een gelijkopgaande eerste fase van de wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden kregen kwam FC Lewenborg in de 23e minuut op 1-0. Na een goede aanval over meerdere schrijven werd Rinie aan de linkerkant weggestuurd. Hij wachtte goed op bezetting voor de goal en vond de inkomende Mark en die schoot onberispelijk raak. Na de 1-0 en een fase van beter spel werd het langzaamaan wat slordig, liet Muntendam zich ook met enige regelmaat gelden maar werd er niet meer gescoord, ruststand 1-0.

In de rust besloot de thuisploeg tot een dubbele wissel. Sheduaan verving Wouter en Thijs kwam in het veld voor Brian. De eerste kans na rust was voor de gasten na een goede vrije trap van de zijkant, maar deze werd door de prima spelende defensie ongedaan gemaakt. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en kreeg het kansen via Mark en Yorick maar was de derde kans pas raak. Yorick werd weggestuurd richting keeper, in de zoektocht naar een afmaker belandde de bal voor de voeten van een verdediger die ongelukkig de baI in het lege doel schoot. Na deze, bevrijdende, treffer was het gedaan met de weerstand van de gasten en liep men via een kopbal van Rick en een schot van Mark Mensinga uit naar 4-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd, toen Max inmiddels Rinie had afgelost, kreeg Muntendam de kans op een 'eretreffer'. Bij een op het oog ongelukkig botsing van de doelman met de aanvaller besloot de scheidsrechter tot een penalty en die werd prima binnengeschoten, 4-1. Het slotakkoord was vervolgens voor FC Lewenborg waar spits Yorick van der Velde zijn beste optreden van dit seizoen bekroonde met een doelpunt 5-1.

Al met al een heerlijke middag en een uitstekende start van de competitie. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Sappemeer waar de mannen het op zullen nemen tegen HSC.