Scheidsrechter

Bouw, J.W.

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg is de competitie uitstekend gestart, na de overwinning van vorige week op promovendus Heiligerlee moest vandaag de andere promovendus, VAKO, er aan geloven. Na 90 minuten voetbal stond er een 3-0 eindstand op het scorebord.

Trainer Boufarra koos voor dezelfde 11 spelers als een week eerder en daardoor namen Sheduaan, Jannick en A1 junior Yannick plaats op de bank. Na het fluitsignaal, van de jonge maar prima fluitende leidsman, begon FC Lewenborg furieus. Het was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg en na de derde corner was het al raak. De afvallende bal kwam voor de voeten van Mark Wollinga, die met rechts de bal in het dak van de goal schoot, 1-0. Na deze goede eerste fase werd het, vooral in de eindfase slordig. Er werd te snel de beslissende pass gezocht wat leidde tot veel balverlies. VAKO kreeg daardoor meer de bal maar de gasten wisten zich daar eigenlijk weinig raad mee en creëerde dan ook bar weinig. Vlak voor rust komt de thuisploeg op 2-0. Na een uitstekende aanval over de linkerkant komt de bal bij Rinie die zijn tegenstander uitkapt en via de benen van een tegenstander de bal in de verre hoek schiet. Dit is dan ook tevens de ruststand.

Gelijk na rust, is er de eerste echt kans voor VAKO. Een speler die alleen op Melvin afkomt speelt de bal te ver voor zich uit waardoor Melvin de bal voor zijn voeten wegtikt en vervolgens in zijn beweging ook de speler meeneemt. Iedereen van de gasten wil een penalty maar scheidsrechter Bouw wil hier niets van weten en legt ook rustig uit dat de keeper de bal speelt en daardoor er geen sprake kan zijn van een penalty. Hierna blijft de wedstrijd in evenwicht maar komt FC Lewenborg op 3-0. Een vrije trap op randje 16 wordt door Rick Setz over de muur heen gekruld en aangezien de keeper totaal verkeerd staat is die dan ook kansloos. De wedstrijd is dan beslist en de mannen in het oranje vinden het ook wel best. De organisatie blijft in tact, er wordt weinig weggegeven en ondanks het hierdoor mindere spel komt de overwinning niet meer in gevaar.

Een degelijke en prima zege en vooral het feit dat de 0 gehouden werd en er verdedigend weinig weggegeven werd biedt perspectief voor de komende weken. Scoren op de goede momenten en de tegenstander aan de bal laten waar het kan. Het gaat er namelijk niet om hoeveel je de bal hebt maar wel wat je er mee doet. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, de tegenstander is dan Muntendam. De ploeg die vandaag een goede zege op SC Stadspark boekte, aanvang14:30.

Amusementswaarde; 6,5 (het was niet spectaculair)
Man of the match; Rick Setz (prima pot en goaltje meegepikt)
Mooiste goal; 1-0 Mark Wollinga