5 - 1

Velocitas 1897 JO8-1

Groep 1 23

15 september 2018 9:00

Op zaterdagochtend 15 september om 09.00 uur trapte JO8-1 af tegen het sterke Velocitas. Beide ploegen hadden hun wedstrijden gewonnen en dus beloofde dit een knots van een wedstrijd te worden. De Velocitanen hadden voor de wedstrijd grootspraak over de lengte van onze Lewenborgers en dat dit een makkie zou gaan worden. Niets was minder waar; na 20 minuten spelen was de stand 3-0 en leek Lewenborg een makkelijke dag tegemoet te zien.

In de eerste helft moesten de beide ploegen aan elkaar wennen, maar al snel was duidelijk dat Lewenborg de bovenliggende partij was. Met snelle acties en goed verdedigend werk zaten de jongens er goed in. Doelpuntenmakers in de eerste helft waren Ilyas, Stijn en Jaylano.

Na de thee mochten de jongens de wei weer in. De tegenstander probeerde met grimmig spel en lange ballen het doel van Lewenborg te bereiken, maar de laatste linie was scherp en liep alles dicht. Echt geweldig om te zien dat alle spelers van Lewenborg gemotiveerd zijn en voor elkaar door het vuur willen gaan. Vervolgens was het Cas die de 4-0 aan scorebord toevoegde. Velocitas deed nog wat terug in de vorm van een doelpunt maar dat bracht de jongens niet van slag. Een paar minuten voor het einde maakte Cas de 5-1, na een prima uitgespeelde aanval. Na de drie wedstrijden in de beker, een doelsaldo van +17 is de toon gezet.

De trainers Titus en Sven bekeken het met een flinke glimlach en zagen zij hun jongens trots van het veld lopen. Op naar volgende week, dan staat de eerste competitiewedstrijd thuis tegen NEC Delfzijl op het rooster. De wedstrijd begint ouderwets vroeg, namelijk om 08.30 uur. Kom de jongens aanmoedigen onder het genot van een kopje koffie.