JO13-1 wint weer na drie nederlagen op rij

0 - 4

Lewenborg FC JO13-1JM

Onder 13, JO13-1, 1e klasse 08

4 november 2017 10:30

Afgelopen zaterdag speelde JO13-1 de uitwedstrijd tegen Helpman JO13-2. Na de eerste competitiewedstrijd werd nog gewonnen van Bedum maar vervolgens werd 3x verloren. Die verliespartijen hadden één overeenkomst. In een korte periode werden veel tegendoelpunten ontvangen. Tegen NEC Delfzijl werd in de eerste 5 minuten van de tweede helft een 1-0 voorsprong verspeeld en werd de wedstrijd met 3-1 verloren, tegen GVAV hadden we, na snelle goals van GVAV, een eerste helft om zeer snel te vergeten (5-0 achterstand). In de tweede helft tapten we uit een ander vaatje en stond er een 6-2 nederlaag op het scorebord. Vorige week kwam de ongeslagen koploper GRC op bezoek. Op inzet speelden we een prima wedstrijd, op 10 minuten na. We gingen zelfs met een 3-1 voorsprong de rust in maar na 10 minuten in de tweede helft stond GRC op een 5-3 voorsprong. Uiteindelijk werd het een 5-4 nederlaag......Er moet wel vermeld worden dat met GVAV en GRC de absoluut sterkste ploegen uit deze competitie wel genoemd zijn. Beide ploegen weten regelmatig de dubbele cijfers te noteren en hadden in een hogere klasse ook zeker niet misstaaan.
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Helpman op het programma. Helpman had nog maar 3 wedstrijden gespeeld maar deze wel allemaal gewonnen. We moesten dus aan de bak. Een fel begin van Helpman gaf hun in het begin van de eerste helft een voordeel. Gelukkig wisten zij niet te scoren en na ongeveer 10 minuten kwamen wij wat beter in het spel. We konden met lange ballen profiteren van de snelheid van onze aanvallers en kregen een paar goede kansen. Uiteindelijk wisten we drie kansen te benutten en gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in. De gedachten gingen even terug naar vorige week dus in de rust aangegeven dat we fel moesten starten aan de tweede helft. Op het veld pepte de aanvoerder zijn team nog eens op en dit scheen te werken. De tegenstander kreeg geen mogelijkheden in de eerste minuten. Wij kregen deze wel maar wisten de wedstrijd niet op slot te gooien. Dat is dan nu de volgende stap. Helpman kwam in de loop van de tweede helft beter in het spel en raakte nog een keer de paal. Vlak voor tijd was het echter gespeeld toen wij de 4-0 op het scorebord zetten. Een mooie overwinning met af en toe goede combinaties.