Datum

23 september 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 23 september begon voor JO13-1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Harkstede JO13-1. Aan de drie bekerwedstrijden hadden we een positief gevoel overgehouden en we gingen vandaag voor de winst. Vooraf werden de spelers verrast door nieuwe kleding van een nieuwe sponsor en nu moest het wel goed komen.
We begonnen echter met een bekend probleem; niet het weer want dat was schitterend, niet een mogelijk hobbelveld want het veld lag er prachtig bij. Het probleem was de ondergrond; gras. Voor Lewenborg is dit een bekend probleem want op gras rolt de bal nu eenmaal anders dan op kunstgras. De eerste helft werd daarom ook gekenmerkt door passjes die te zacht waren en daardoor onderschept konden worden door de tegenstander (ondanks de aanwijzingen tijdens de warming-up). We kwamen in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong maar die was binnen een minuut al weer verdwenen. Harkstede was het tweede deel van de eerste helft sterker en ging dan ook met een verdiende 2-1 voorsprong de rust in.
In de rust aangegeven dat het allemaal een stapje beter, sneller en fanatieker moest. Dit had direct effect want binnen een minuut kregen we een goede kans maar schoten we helaas op de paal. Twee momenten dat we niet op stonde te letten werden echter door Harkstede afgestraft en in plaats van 2-2 stond het met nog 20 minuten te gaan 4-1 voor Harkstede. Was de wedstrijd gespeeld??? Ons geluk (dwing je af...) was dat we vrij snel na de 4-1 van Harkstede de 4-2 konden scoren en weer iets dichterbij konden komen. De jongens geloofden er weer in en zetten nog éénmaal alles op alles. Twee grote kansen werden nog gemist maar de aansluitingstreffer (4-3) viel ongeveer tien minuten voor tijd en niet veel later scoorden we de 4-4. Met nog een paar minuten te gaan hadden wij het voordeel dat we nu ook door wilden gaan en Harkstede toch wel een beetje in de put zat door het weggeven van een 4-1 voorsprong. In de allerlaatste minuut kwamen we nog een keer naar voren en leverde een beetje paniekerig uitverdedigen van Harkstede een corner op. Deze werd voor de goal geslingerd en door ons ingekopt! De jongens hadden een 4-1 achterstand in 20 minuten om weten te buigen in een 5-4 voorsprong!! Harkstede mocht nog wel aftrappen maar de scheidsrechter floot al snel voor het einde. Het mag duidelijk zijn dat de spelers (en de begeleiding) uitzinnig waren van vreugde door deze spectaculaire ontknoping van de eerste competitiewedstijd. Niet opgeven en blijven proberen hebben vandaag geloond!!!!