Robert Jansen

Accommodatie

Onbekend

FC Lewenborg D3 vs Tynaarlo D1 –  superspannende thriller

Zaterdag 23 mei was de grote dag aangebroken. Onze laatste ontmoeting van de competitie stond op het programma en dan ook nog eens met onze allergrootste concurrent voor de kampioenstitel. We mochten vroeg in de ochtend aantreden voor de uitwedstrijd tegen Tynaarlo D1. Tijdens de warming-up hadden we de slaap nog eens goed uit onze ogen gewreven en onze coaches instrueerden ons om toch vooral (zoals gewoonlijk) voor de winst te gaan en niet te behoudend te spelen. Hoewel we wisten dat een gelijkspel zou volstaan konden wij ons prima in dat standpunt vinden.

Afwezig

Niemand (gelukkig kon Jeremy na eerdere blessure toch meeknokken !)

1e helft

Voorafgaand aan de wedstrijd worden de spelers van beide teams even in een rij opgesteld om elkaar een sportieve hand te schudden. Dat is heel goed van de wedstrijdleiding want bij de vorige ontmoeting was de sfeer door een ongelukkige blessure van een Tynaarlo speler ietwat  bekoeld. Dit haalt een eventuele kou die nog ergens hangt gelijk uit de lucht. Na onze aftrap begint de wedstrijd evengoed fel van beide ploegen waarbij de eerste aanvallende actie van onze kant komt. Tynaarlo reageert daarna snel met een tegenaanval en ze krijgen een vrije trap mee vanaf de rechterflank. Het schot is gevaarlijk, maar Bjorn, Wessel en Narelle  verdedigen dan sterk en Narelle brengt de bal weer hoog naar voren. Beide teams spelen dan te gehaast. Ook niet verwonderlijk, want er staat nu écht wat op het spel. Veel spelers zijn op dat moment ook in gevecht met hun eigen zenuwen. Heel begrijpelijk. Het duel concentreert zich dan vooral op het middenveld, maar geleidelijk aan weten we steeds dieper op hun helft door te dringen. Een aantal malen gaat dat over rechts met Ruben en Dimitri in een spilrol. En dan na 6 minuten spelen is het Lars die zich voor en tweede maal over links richting hun strafschopgebied doorknokt. Hij passt op Paul die op zijn beurt snel doortikt naar Damian die rechts van hem staat en meer ruimte heeft. Damian beweegt behendig met de bal dwars door hun achterste linie heen en schiet hard en onverwacht na goed kijkwerk. De keeper van Tynaarlo ziet de bal langs zich zoeven. Het is een GOAL ! 0-1 voor ons, dat is lekker dan zo’n vroege goal ! Het vermindert onze stress en amper 2 minuten later waagt Paul een schot op hun doel. Beetje overmoedig want zijn schot want hij wordt dan zwaar geblokt door twee verdedigers. Toch een goede poging. Even schrikken dan na wat lijkt een overtreding op Bjorn. Hij heeft pijn aan zijn linkerbovenbeen. Gelukkig is hij een harde want hij speelt gewoon door. Vervolgens is het Dimitri die door goed combineren met medespelers gaten creëert in hun linker achterhoede. Begint te lopen bij ons. Sami en Rick domineren het middenveld steeds meer en onderscheppen veel hoge ballen. We houden de druk naar voren. Na 10 minuten zijn het Lars en Paul die na een hoge pass van Rick die door goed overpingelen weer voor direct gevaar zorgen voor hun doel. Twee minuten later strandt Paul na een solo aanval maar weet hij de bal nog naar Damian te tikken die daarna bijna tot scoren komt. Het is duidelijk: we zijn duidelijk de sterkere ploeg in de beginfase. Na een kwartier slaat het even om. Eerst raakt Paul licht geblesseerd nadat hij links op hun helft  de bal met volle kracht trapt, tegelijk met hun corpulente nummer 10. Het spel wordt (terecht) niet stilgelegd en de bal valt hoog op het middenveld. Wordt knap aangenomen door een middenvelder van Tynaarlo die gelijk doortikt naar een spits die richting ons doel snelt. Narelle achtervolgt en verdedigt knap door de bal voor de kleine spits zijn voeten over de zijlijn weg te tikken. Ze komen samen ten val en hun spits blijft enige tijd aangeslagen liggen. Paul is dan op zijn tanden bijtend weer op gestaan. Tynaarlo brent ons dan nog een paar keer in lichte paniek. Het is de 18e minuut als Damian vanaf links een corner neemt en de bal in de kluts bij Lars komt die met een venijnige volley onderkantje-lat trapt. Jammer genoeg stuitert de bal voor hun doellijn het veld weer in. Het is duidelijk: Lars wil verdere uitloop zien en een minuut later passt hij geraffineerd naar Paul die weer naar Damian passt. Damian blijft opnieuw koelbloedig en schiet ‘m hard hun goal in. Het is 0-2 !! We voelen ons zelfverzekerd dan. Een minuut later krijgt Paul ‘m weer op een presenteerbaadje van Damian alleen mist zijn schot de nodige kracht. Vervolgens is het Lars die na een fraaie solo-doorbraak Rick een doelpoging geeft. In de 22e minuut is onze doelman weer in de hoofdrol met een fraaie redding na een direct schot uit vrije trap. Tynaarlo geeft zich nog lang niet gewonnen, want paar minuten later wordt het weer spannend voor onze goal maar Thijs redt opnieuw ! Grote opwinding in de 28e minuut als wij in een schaarser wordende tegenaanval een vrije trap krijgen. Rick komt weer met een bloedlink afstandsschot. Grote consternatie even want de bal lijkt het doel in te gaan. Gejuich alom, maar dat blijkt voorbarig, want de bal ging rakelings over. Rick is niet blij met het applaus en laat dat weten ook. Hij heeft gelijk, sommige van de supporters (verslaggever incluis) moeten toch eens bij de opticien langs. Even voor rust is daar nog een keer een aanval van ons met wederom Lars en Damian in de eindrol. In de counter weet Tynaarlo bijna tot schieten te komen, maar Narelle slaat hun aanval in pijlsnelle achtervolging weer op het laatste moment af. Moi zo, met een leuke 0-2 voorsprong de rust in.

2e helft

Ach dat komt wel goed zo, denken we als Tynaarlo voor het tweede deel van de strijd aftrapt. Voetbal blijft een bijzonder spel. Juich nooit te vroeg. Tynaarlo heeft ons dan al een aantal malen laten zien dat ze geen genoegen zullen nemen met een nederlaag. Ook zij beschikken over de nodige wilskracht. Na hun aftrap veroveren wij de bal al snel alleen stranden we in de aanvalsopbouw. Ze heroveren de bal op het middenveld en een aanvaller van Tynaarlo rent razendsnel en solo met de bal richting ons doel. Thijs moet op de noodrem en komt ver zijn doel uit. Hij blokt bijna in fysiek duel met de spits keihard met zijn voet en de bal vliegt weer hoog naar voren. Vijf minuten spelen als Paul bij een doorbraak over links na enkele felle schouderduwen naar een verdediger zelf ook in de mangel wordt genomen door twee Tynaarlo spelers. Hij krijgt geen vrije trap mee, maar het spel wordt even stilgelegd. Twee minuten later wordt er weer uiterst doeltreffend verdedigd door Narelle. In de 10e minuut proberen we weer een aanval, maar het loopt niet meer zo vlot als in de eerste helft. We komen zelf weer onder druk te staan. Thijs komt er vaak ver uit om hun razendsnelle spitsen voor te zijn bij een hoge voorzet. In de 17e minuut is daar gelukkig Lars die Thijs bij zo’n  actie backup geeft en de bal wegwerkt over de linkerzijlijn. Onze tegenstander krijgt meer zelfvertrouwen door die hoge ballen richting ons doel en het is twee minuten later als Thijs een hoge bal niet gelijk klem krijgt waarna een ver doorgelopen spits de bal voor Thijs zijn handen inkopt. Het is 1-2.. ..pff maar wat zou dat. Komt goed toch  ? Nou.. amper minuut later vliegt een corner vanaf links rakelings voor ons doel langs. Gelukkig staat er niemand om simpelweg in te tikken bij de tweede paal ! Thijs ziet een minuut later weer een hoog schot richting zijn doel komen en hij komt weer tot op de rand van het strafschopgebied uit om de bal naar het middenveld te brengen. Zijn schot komt bij een Tynaarlo speler terecht die na een korte solosprint een hoog schot over onze doelman heen plaatst. En die zit.. het is 2-2 gelijk.. Oei.. Het supportersgilde van Tynaarlo gaat uit hun dak natuurlijk. Wat wil je ? Ze zijn weer vol in de match ! Damian kijkt met een stoïcijnse blik bij onze aftrap. Hij weet dat dit een gouden moment is voor een echte spits zoals hem. Toeslaan als je tegenstander nog in juichstemming verkeert en daardoor niet helemaal bij de les is. Na enige korte combinaties met zijn medespelers op het middenveld sprint hij slim in solo dwars door het midden richting het doel van de vijand. Met twee.. zelfs drie verdedigers in zijn nek hijgend schiet Damian al rennend en precies op het goede moment vol op de wreef langs hun keep het doel in. We leiden weer met 2-3 !!! Het gejuich van Tynaarlo is in 1 klap verstomd. Deze strijd is nog niet voorbij, want twee minuten later maakt Tynaarlo bijna een tweede gelijkmaker. Sami, Joram, Giovanni en Ivar doen vaak hun uiterste best om de vijand de bal te ontfutselen op het middenveld. Oh nee, dan lijkt daar in de 20e minuut toch hun derde goal te vallen, maar onze grensrechter heeft dan al enige tijd de vlag omhoog voor buitenspel. Het wordt nagelbijten zo langzamerhand ! Een minuut later redt Thijs opnieuw glorieus. Jeremy komt er weer in en we proberen het nu weer vaker over rechts. Bijna komt het tot een mooie aanval van hem samen met Dimitri en Damian, maar Tynaarlo vecht verbeten terug, het is nu alles of niets voor hen. In de 24e minuut moet Thijs opnieuw op de noodrem door er ver uit te komen. Weer komt daar een hoog schot. Iemand van de tegenstander weet onze aanvallende houding voor tweede keer op slinkse wijze uit te buiten. Het is weer gelijk 3-3..  Ruben, Sami en Bjorn verlenen na dat fatale moment vaak backup in de doelverdediging in zulke situaties. We moeten op ons tandvlees om hun wederkerend offensief te keren. Onze verdediging wordt half wars gespeeld door hun aanvalsgolven, het is chaos voor ons doel. Het valt Dimitri dan ook niet aan te rekenen, als hij op de rand van ons strafschopgebied een overtreding lijkt te begaan op een aanvaller. De scheids die overigens een uitstekende wedstrijd fluit legt ‘m op de stip. Oh neee.. we protesteren, we jammeren. Het lijkt wel een drama-les of een Griekse tragedie of zo. Maar het heeft geen zin. Die bal ligt klaar voor de strafschop.. Het komt nu op Thijs aan. Hun sterke nummer 10 neemt de penalty. Sommigen van ons durven niet te kijken. Wat een billeknijper weer deze wedstrijd  !! Thijs blijft rustig, hij kijkt geconcentreerd en duikt de goede kant op en hij KEERT !! Onze doelman balt zijn vuisten omhoog en schreeuwt de oerschreeuw van de overwinnaar.. YEAH!! galmt het over Sportpark Tynaarlo en Thijs wordt bedolven onder de felicitaties van zijn teamgenoten. Met een kleine vijf minuten voor de boeg knokken we door. Allemaal spelen we met een groeiend  besef en glimlachje op ons gezicht door. Haha, maar nu gaan we het niet nog eens weggeven. Zo kijken we onze tegenstander aan als hun zoveelste aanval strandt. Als het niet met een overwinning kan, dan mag het ook volgens plan B. Die waren we na onze moedige aanvallende strijd in de eerste helft half vergeten. Een gelijkspel volstaat immers.  Wat werd het spannend zeg in de tweede helft, maar gelukkig heeft deze superspannende thriller een happy end. Want het eindsignaal klinkt. Het maakt niet meer uit wat Tynaarlo in hun laatste wedstrijd tegen Glimmen volgende week gaat doen. Onze positie is niet meer bereikbaar voor hen. Want FC Lewenborg D3 is de KAMPIOEN !! HOERAAAAAA !!!

Wedstrijdindruk

Superspannende wedstrijd. Tynaarlo D1 was een meer dan waardige tegenstander en ze hebben zich bij deze wedstrijd uiterst sportief tegens ons voorgedaan. De jonge scheidsrechter heeft een uitstekende match gefloten.

Tip van de coach

“HOERAAAAA. Ik ben samen met Christian trots op jullie ! Einddoel geslaagd. KAMPIOEN GEWORDEN !!!! Wat wil een coach nog meer ? Hooguit een biertje. Jullie zijn allemaal stuk voor stuk grote kanjers. Dank jullie wel namens ons beiden."

Man of the match -> MEN OF THE MATCH

Als team waren jullie het er over eens dat Thijs ons vandaag bij de penalty die we om de oren kregen gered heeft van de ondergang. Dat is waar, het was een cruciaal moment in de wedstrijd. Als die erin was gegaan.. toch blijft dat altijd nakaarten. De supporters en ook jullie coaches vinden dat de uiteindelijke prestatie die jullie vandaag neergezet hebben (KAMPIOEN worden) het werk was van het team als collectief gedurende het afgelopen voorjaarsseizoen en ook het voorafgaande najaarsseizoen waar jullie op tweede plaats eindigden. Vandaag zijn jullie allemaal: men of the match !!

NOOT:  Narelle heeft als enigste dubbeltitel want zij is vandaag tevens woman of the match !