D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 19

16 mei 2015 11:15

Scheidsrechter

Bas Veldhuis

Bij een miezerig weertje stond op zaterdag 16 mei 2015 de thuiswedstrijd tegen ACV D5 op het programma. Nadat wij donderdag 14 mei Hemelvaartsdag tijdens het toernooi in ons Sportpark Lewenborg de toernooibeker al hadden gegrepen dachten we dat we de hekkensluiter van de competitie ook wel even zouden pakken. Spijtig genoeg kon Jeremy ons voetballend niet meehelpen in verband met een pechblessure tijdens de training. We hoopten hem met een overwinning een hart onder de riem te kunnen steken. Onze coach Martin had ditmaal voor een afwijkende opstelling gekozen. Zeker, dat getuigd van lef. Maar in het begin hebben we daar als team toch moeite mee..

Afwezig

Jeremy

1e helft

Om 11:15 is dan de aftrap. Beide teams beginnen wat chaotisch aan de wedstrijd. Wij zijn in de beginfase wel het felste van beide ploegen en storen veelvuldig. Zo’n 2 minuten spelen als Thijs op de rand van het strafschopgebied een bal voor de voeten van een ACV spits moet wegwerken. Er komt een corner voor ACV en de bal wordt vanuit de kluts onderkantje lat getrapt gelukkig stuitert de bal dan voor de doellijn zodat Thijs ‘m snel kan grijpen. Even schrikken voor ons. Even later is daar Ruben die een positie direct achter onze voorlinie heeft en na een steekpass weet door te breken, alleen is hun keeper die er ver uit moet komen hem net wat te vlug af. Mooie poging in ieder geval. Dan komt ACV weer met een gevaarlijk hoog schot naar hun spitsen.Thijs neemt ‘m dan vol op de slof en brengt ‘m terug naar het middenveld. Rick gaat dan in een fraaie solo-actie op het doel van ACV af en troeft op volle snelheid hun hele verdediging af. Zijn afstandsschot vanuit zijn loop mag er zijn, alleen is net wat te vroeg waardoor hun keep dicht genoeg op zijn goal blijft en de hoge bal met gestrekte armen weet te keren. Een minuut later waagt Rick het weer met een pegel op afstand. Maar ook hier geldt hetzelfde, beetje te vroeg, net wat te gretig..  Zo’n 7 minuten spelen is ACV weer volop in de aanval wat uiteindelijk resulteert in een schot op ons doel. Maar te zwak, kat in ’t bakkie voor onze doelman. Een minuut later is Ivar na een strakke pass van Sami al dribbelend bijna in staat om te schieten alleen wordt er afgefloten voor buitenspel.. jammer. Aanvallend dutten we daarna toch weer wat in. We zijn afwachtend en storen ook nog nauwelijks. Zodoende kan ACV meer in hun spel komen en beginnen ons onder druk te zetten. Vaak zpelen we dan met een harde terugspeelbal op Thijs. Thijs heeft dan zoiets van die bal moet naar voren, wij moeten toch scoren ? en brengt ‘m dan meestal vol op de slof weer naar het middenveld in de hoop op een tegenaanval. Dat gaat aanvankelijk goed totdat hij weer zo’n terugspeelbal van Paul krijgt en deze niet vol raakt maar schampt. Oei ! Een diepe spits van ACV gaat er direct mee aan de haal en schiet ‘m in ons doel. Het is 0-1.. Verd.. denkt Thijs.. Haastige spoed, niet altijd goed.. Hoe het ook zij. We moeten nu echt aan de bak. Terwijl ACV op dat moment vol in het offensief speelt. Damian begint dan een aantal tegenacties vaak half solo-end in combinaties met Lars, Paul, Giovanni, en Rick.  Twee minuten later weten we een corner te versieren, alleen komt er geen direct gevaar uit Damian’s schot. Amper een minuut later heeft Damian dan toch de overtuiging dat er acuut wat moet gebeuren nu en hij breekt in een razendsnelle eenmansactie, hun verdedigster met nummer 5 aftroevend,  door richting hun doel. Hij houdt plotseling in, kijkt nog eens goed en schiet ‘m koelbloedig langs hun doelman de goal  in. Het is gelijk 1-1 ! Wij komen dan allengs vaker met een aanval. Toch schort er iets aan, want we weten het niet te verzilveren. Tot overmaat van ramp komt Giovanni in de 20e minuut tijdens een aanval hard in de clash met een ACV verdediger. Met een pijnlijke hiel moet hij gewisseld worden. Het is dan onzeker of Giovanni weer kan spelen deze match.. Twee minuten later weet Thijs een schot te houden nadat onze verdediging niet alert genoeg reageert op vier spitsen van ACV in ons doelgebied. Weliswaar besluiten we de eerste helft in de 30e minuut met een eigen aanval maar het loopt niet zoals het moet. Is het de opstelling ? Speelt ACV zo geweldig ? Zijn we moe ? Is het dat pokkeweertje ? Wie het weet mag het zeggen, we gaan wat drinken dan. Beter.

2e helft

Er zijn geen noemenswaardige positiewisselingen aanvang tweede helft. We beginnen nu wel sterker aan het spel dan onze tegenstander. Amper twee minuten spelen als Rick vanaf linksvoor een prachtige pass doet naar Ruben en hem recht voor zijn voeten schiet die pal voor het doel van ACV goed achter zijn man stond opgesteld en nu een stapje naar voren doet en vanaf de vierkante meter genadeloos intikt. Het is 2-1 voor ons !! Dat is goed voor ons zelfvertrouwen. Maar vier minuten later komt ACV met een tegenaanval alleen is Thijs nu in samenspel met Narelle weer een solide verdedigingsblok.  Thijs redt na goed storen van onze laatste man. We combineren meer en storen veelvuldig. Joram en Sami doen veel werk op het middenveld. Damian en Ruben dringen een aantal malen diep over rechts door. ACV wordt moe van dit ‘getreiter’. Wessel staat rechtsachter en keert in felle strijd menige aanval over links terwijl Paul op linksachter bij een hoge voorzet op hun rechtsvoor met nummer 14 keer op keer glimlachend eruit rent en de bal afhandig maakt. Die jongen geeft zich dan elke keer gewonnen door op het veld te vallen. Het begint dan alsnog allemaal in positieve zin te kloppen. Ieder begrijpt zijn positie en zijn of haar taak. En daar is Rick dan in de 10e minuut die het weer met een afstandsschot probeert, maar helaas mist zijn schot de gebruikelijke lading zoals we dat zagen in zijn winnende goal tijdens de finale van het Hemelvaartsdag-toernooi. Geeft niet Rick, bewaar die mortierschoten nog maar even voor laatste wedstrijd. Twee minuten later zijn wij ver hun doelgebied ingebroken en daar is Lars die geheel vrij staand aangespeeld wordt door Damian. Lars ziet dat hun keeper te ver uit zijn doel is en schiet de bal geraffineerd met een lopje over de kluts en de keeper heen die kansloos moet toezien hoe de bal vlak onder de lat hun doel binnen valt. 3-1 voor ons !!! Het dikke kwartier wat nog rest weten wij zelf weliswaar niet meer tot scoren te komen maar wij staan weer als één man dus een hecht team te spelen. Gelukkig blijkt Giovanni zijn enkel dan ook voldoende opgeknapt tijdens de rust en kan hij nog enige tijd meespelen. In de laatste minuten wordt het spel enige tijd neergelegd en blijft hun keeper met een zere schouder liggen. Scheidsrechter Bas Veldhuis besluit evenwel direct na spelhervatting na precies 30 minuten af te fluiten en dat is verstandig. Want de match is dan feitelijk al een kwartier eerder beslist. FC Lewenborg D3 wint ook de op-een-na-laatste wedstrijd. Het plan van de coach is in de tweede helft alsnog beloond. We zijn op de juiste koers gebleven !

Wedstrijdindruk

Laten we eerlijk zijn het was geen spannende wedstrijd. ACV ontbrak de kracht om ons echt onder druk te zetten en wij hadden lange tijd moeite om in ons spel te komen. Uitstekende arbitrage van de jonge scheidsrechter.

Tip van de coach

“Goed gedaan allemaal. Ben blij om te zien hoe jullie ook in een andere opstelling tot scoren komen en de wedstrijd naar jullie toe weten te trekken. Voor mij laat het zien dat ieder van jullie veel kwaliteit in huis heeft als voetballer. Ben dan ook meer dan tevreden met het resultaat. Verdere bespiegelingen over de aankomende wedstrijd laat ik voor nu achterwege. We weten allemaal hoe belangrijk die voor ons is. Later kom ik daar mondeling en via email wel op terug bij jullie."

Man of the match

Wessel valt de laatste wedstrijden wel vaker op in onze verdediging. Ook vandaag liet hij weer een sterk optreden zien in eerste helft in de voorhoede en in de tweede helft in de verdediging. Vooral in de tweede helft bezwoer hij heel wat aanvallen van de tegenstander en bevocht hij menig duel om de bal op het middenveld en wist ook bij een aantal aanvallende acties belangrijke ondersteuning te bieden: Wessel Idema was vandaag de man of the match !