D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 19

11 april 2015 9:45

Scheidsrechter

Rik Blikman

Op zaterdagochtend 11 april 2015 troffen wij Glimmen D1 voor de tweede maal in deze competitie dit keer op ons thuisveld in Sportpark Lewenborg. De uitwedstrijd van 21 maart hadden wij gewonnen met 1-2 dus Glimmen was natuurlijk uit op revange. Wij wilden in onze vertrouwde omgeving als vanzelf onze dominantie nog eens vet onderstrepen. Christian zou ons coachen, want Martin moest voor zijn werk weer op reis.  De beloofde regen bleef gelukkig uit, sterker nog het was een prachtig voetbalweertje. Alleen stevig briesje, maar die hielp soms ook wel een handje.

Rik Blikman

Afwezig

niemand

1e helft

Om 10:45 is dan de aftrap. De eerste gevaarlijke aanval komt na een minuut spelen van Glimmen, maar onze grensrechter constateert terecht een buitenspel. Overigens een probleem waar Glimmen vaker in deze wedstrijd tegen zal aanlopen want hun spitsen zijn te gretig en kijken vaak  onvoldoende om zich heen. Wij komen dan gelijk met een antwoord met een snelle demarrage over links. Paul is door de coach linksvoor opgesteld (zijn gebruikelijke positie linksachter wordt met glans overgenomen door Wessel) en hij weet snel meters te maken in de counter. Paul passt naar Damian, alleen weet de verdediging van Glimmen het gevaar dan nog af te wenden. Zo’n 5 minuten spelen is het opnieuw Damian die bijna tot scoren komt met een bikkelhard schot in het rechterzijnet. Glimmen wordt onzeker van onze niet aflatende druk naar voren. Zeven minuten gespeeld zijn wij in hun 11 meter doorgedrongen en Damian geeft na voorbereidend werk van Bjorn en Jeremy een strakke pass op Paul. Paul neemt de bal eerst aan en kijkt goed naar voren. Hun kleine rechtsachter met rugnummer 2 blokkeert de weg en wordt door Paul uitgespeeld in een beweging naar links en Paul richt zijn blik nog eens op het doel en haalt vol uit met een schot. Deze is goed geplaatst redelijk hoog en richting de linkerhoek, niet te houden voor hun keep en het is 1-0 voor ons ! Dan krijgen we het echt op onze heupen. Want drie minuten later is daar Damian die bij een fraai opgebouwde aanval en snelle dribble de vrijgelopen Jeremy aan zijn rechterkant ziet en aanspeelt en Jeremy verzilvert de pass met een sterk schot gelijk in een goal. Het is 2-0 voor ons !! Glimmen vecht verbeten terug en komt dan een paar keer met een tegenaanval. Ze trappen echter de helft van die pogingen in de buitenspel val. Sami speelt een sterke wedstrijd als centrale verdediger en hij zorgt samen met Thijs dat de bal dan snel weer naar voren komt.  Onze voorhoede heeft meer loopvermogen ten opzichte van hun kleine zij het wendbare verdedigers. Een kwartier spelen als in een counter Paul zodoende naar Damian doorspeelt die enkele verdedigers op het verkeerde been zet en dan onze derde goal maakt. 3-0 voor Lewenborg !!! Glimmen moet dan echt aan de bak willen ze nog iets doen tegen onze aanvalsdrift. Dat doen ze dan ook. In de 19e minuut hebben ze een corner mee en dreigt een tegengoal. Ware het niet dat Narelle en Sami de bal weer snel naar voren wegwerken. Drie minuten later waagt Rick uit een corner van Damian een kopbal, maar dit keer gaat ie er niet in. Niet veel later stormt hun nummer 7 vanaf het middenveld naar voren en houdt plotseling in. Hij draait om de bal heen en kijkt, beducht voor een buitenspel, hij wacht en doet na oogcontact met hun spits met nummer 11 een steekpass dwars door onze verdediging heen. Hier worden we even overklast want het is een tegengoal van diezelfde nummer 11. 3-1. Niet wat we willen zien, maar dit is toch fraai voetbal wat Glimmen hier toont. Maar dan komen wij weer in de aanval met een snelle combinatie na een ingooi van Ruben op Paul naar Giovanni naar Damian. Twee minuten later komen we weer na snel overpingelen van Giovanni naar Paul naar Damian naar Rick. Het zijn mooie aanvallen maar helaas weten we dan niet te scoren. Zo’n half uur spelen waagt Paul zo een schot aan de rand van hun doelgebied maar die gaat over. We hebben dan schuine wind tegen dus dat helpt ook niet mee dan.  We hebben aan het eind van de eerste helft de druk weer goed naar voren en Damian weet Narelle die op rechtshalf(?) staat en nu tot vlak voor hun doel is opgekomen vanuit een corner te bereiken en zij kopt de bal snoeihard het doel in. Het is 4-1 !!!! Hmm, we mogen lang doorspelen die eerste helft want in de 33e minuut als Thijs op de noodrem gaat door heel ver uit zijn goal te komen en een counteraanval van Glimmen in een hoge sprong afstopt met een handsbal. Tja, soms moet je voor een “foutje, bedankt” gaan. De vrije trap is zwak en laag genomen door hun nummer 11 en wordt vervolgens  vakkundig door Thijs gered. Met deze stand wou onze doelman graag de rust in en dat gaat gebeurt dan ook. Slim gespeeld van onze keeper.

2e helft

Een paar minuten over half 11 beginnen we dan aan het tweede deel van de strijd. Zo’n drie minuten spelen als Narelle aan de rand van onze 16 meter in botsing komt met een Glimmen aanvaller. Glimmen krijgt een vrije trap wat resulteert in een gevaarlijk schot, maar onze doelman behoedt ons dan voor een tweede tegentreffer. Bijna 5 minuten spelen als wij vanaf links een corner mee hebben. Damian maakt er ditmaal geholpen door de stevige wind weer een bloedlinke indraaier van die in paniek door een verdediger wordt weggekopt. De bal stuit tegen de rug van hun doelman hun doel in. Geluk is met de sterkeren want dat maakt 5-1 voor ons. Glimmen gaat dan alles op alles zetten en weet een minuut later ook te scoren uit een snelle counter en goed combinatiespel.  5-2. Onze coach vindt het dan tijd voor een wissel en haalt Joram en Sami eruit voor Dimitri en Ruben. Dimitri neemt de belangrijke rol in de achterhoede die Sami tot dan heeft gespeeld met verve op zich. Ruben doet dat idem dito. Er komen veel duels voor op het middenveld en langs de flanken waarbij we op ons tandvlees moeten. Een minuut later is er een kans voor Jeremy voor een goal maar dat lukt net niet. Bijna een kwartier spelen als Glimmen opnieuw in de aanval gaat, maar Dimitri is een taaie achterin en blokt de aanval met hulp van Ivar en Narelle. Dan komen wij weer met een aanval na een combinatie over de rechterflank van Ruben op Damian naar Jeremy. Dan is het Giovanni die in de eerste helft ook al eens paar keer gevaarlijk dicht bij een doelkans zat geraffineerd door hun verdedigingslinie breekt en bijna kan schieten ware het niet dat een medespeler buitenspel staat. Zo volgen er nog een paar kansen voor ons, maar dan is het in de 20e minuut dat Glimmen onze verdediging slim weet uit te spelen met goed pingelwerk en scoort; 5-3 tot gevolg. Het is duidelijk, Glimmen weet niet van opgeven en daar moeten we respect voor hebben en tegelijkertijd wat aan zien te doen. Na een aantal wissels is daar Paul die over rechts in een sprint op het Glimmer doel afstormt en het waagt met een hard schot. Echter recht op de doelman die de bal even hard wegslaat. Een minuut later is Glimmen weer in de aanval, maar ze raken nu moe en worden moedeloos bij deze stand en nu de tijd wegtikt, waardoor ze wederom in onze buitenspel val trappen. Even later komen we weer over de rechterflank opzetten en Paul speelt Damian aan die een venijnige tik krijgt op zijn wreef. Gelukkig kan hij doorspelen en het misbaar wat sommige Glimmer spelers maken is niet terecht. Damian is geen aansteller en hij heeft echt pijn. We zijn dan blij dat hij door kan spelen. In de 27e minuut laat hij ons nog eens een loepzuivere pass zien vanaf de achterlijn op Jeremy. Die echter niet verwacht dat Damian de bal zo hard terug zou leggen op hem en al rennend de bal achter zich ziet aankomen en zodoende een uitgelezen kans mist. Maar twee minuten later zet Jeremy dit inschattingsfoutje recht met een geslepen afstandsschot als hun keeper te ver uit zijn goal staat waarbij de snelheid van de bal opnieuw duwtje in de rug krijgt van de wind en de bal onbereikbaar hoog in hun doel doet belanden. Het is 6-3 !!!!! Ondanks het soms fraaie voetbal wat Glimmen ons liet zien, moeten ze na deze uitwedstrijd toegeven; wij zijn vandaag op ons thuisveld gewoon 3x zo sterk als bij eerdere ontmoeting in Glimmen. (2-1 winst x 3 = 6-3 winst, klopt het ook wel toch?)

Wedstrijdindruk

Sportieve wedstrijd met vaak fraai voetbal. In de eerste helft waren wij dominant alsook in de eindfase van de tweed helft. Aantal mooie combinaties ook van de tegenstander. Prima arbitrage van scheidsrechter Rik Blikman. Onze eigen grensrechter krijgt net als de scheids een 9.

Tip van de coach

“Ik ben trots op jullie. In de tweede helft wankelen we toch wat onder hun aanvalsgolven. Maar ben blij hoe een aantal spelers de boel achterin dichttimmerden op cruciale momenten in de tweede helft. Verder niets aan toe te voegen. Verdiend gewonnen, zo moeten we door gaan. Onze positie verder verstevigen."

Man of the match

Zowel de coach als supporters melden dat ze een opvallend sterke match hebben gezien van Sami. Hij was een zekere factor in de verdediging en verstevigde en passant ook het middenveld. Hoewel anderen met een goal mochten pronken concentreerde Sami zich als een echte teamspeler op de hoofdtaken die hem toevertrouwd werden: Sami Groenewoud is de man of the match !