Zaterdag 14 maart 2015 speelden wij onze tweede competitie-match tegen Wildervank D3 op het hoofdveld in ons eigen Sportpark Lewenborg. Het was wederom fris op het veld, zeg maar venijnig koud met die oostenwind. Maar een goede warming-up inclusief rek- en strekoefeningen doet wonderen. Na de laatste strategische instructies van onze coach Martin waren we klaar voor een nieuwe strijd.

Klaas Kooistra

Afwezig

niemand

1e helft

Om 11:15 is de aftrap. We beginnen zelfverzekerd en het is amper een minuut spelen als de eerste gevaarlijke situatie ontstaat. Paul doet vanaf rechts een strakke pass op Jeremy die er mee aan de haal gaat richting het doel van Wildervank. Hij wacht net een beetje te lang met zijn schot waardoor de goed uitgekomen keeper zijn doel klein kan maken en zijn schot doel mist. Even later komen de eerste tegenaanvallen van Wildervank. Ze komen tot drie keer toe met een hoog schot vanuit het middenveld richting ons doelgebied. Narelle onderschept de bal elke keer waarna ze hem teruglegt op Thijs die de bal dan weer met een hoog schot naar onze voorhoede plaatst. Wildervank  komt dan vaker op onze helft. Maar wij blijven bloedlink, want zo’n 7 minuten spelen als Jeremy een zwakke terugspeelbal naar hun keeper in een snelle sprint achtervolgt en voor de keeper wegkaapt. Hun doelman wordt echter geholpen door de rechterpaal. Weer een minuut later als Damian een schot waagt die door de keeper wordt gehouden. Zo’n tien minuten spelen als Rick vanuit een vrije trap voor ons ruimte ziet voor een afstandsschot. De bal suist links naast. Kort daarop heeft Jeremy een corner geritseld waaruit na een schot van Damian bijna weer een goal ontstaat. Na een kwartier spelen neemt Damian opnieuw een corner ditmaal vanaf links en Rick kopt de bal vol maar net over het doel. Een minuut later is Wildervank weer in het offensief. Wij onderscheppen de bal vrij vlug en brengen de bal waar die hoort; voor hun doel. Vervolgens zetten wij zware druk op hun goal. Dan ook niet verwonderlijk als Damian in 18e minuut onze eerste goal op het scorebord zet. Wij leiden met 1-0. We hebben er lol in, want een minuut later is het Lars die een schot waagt. Zijn doelpoging gaat echter rechts naast. In de minuten daarna is het tot tweemaal toe Ruben die vanaf rechtsvoor fraai opkomt en snel doorspeelt naar medespelers. Bij de gevaarlijkste aanval speelt hij Jeremy de bal toe, die ‘m snel doorpingelt naar Sami. Sami staat dan net binnen hun 16 meter maar heeft jammer genoeg geen geluk bij zijn schot. We blijven goed druk houden naar voren en het is een minuut later als er een corner ontstaat vanaf links. Rick is weer van de partij en hij pegelt de bal met zijn hoofd snoeihard tegen onderkant lat. De bal stuit voor de doellijn terug (het was inderdaad geen goal zoals we eerst dachten) en door de paniek bij onze vijand en handig gedribbel weet Jeremy zich dan vrij te maken en vol uit te halen met een schot. En het is 2-0 !  We zijn dan terecht blij maar beginnen zodoende wat nonchalanter te spelen. Dat wreekt zich amper een minuut later als we de bal achterin onnodig veel overpingelen. Een snelle spits van Wildervank herovert de bal na een zwakke pass en schiet de bal vrijwel meteen hoog en onhoudbaar over onze verdedigers en onze doelman heen naar de rechterkruising. Chips, zo snel kan het gaan. Het is 2-1.. In de laatste minuten van de eerste helft komen wij dan nog met een aanval waarbij Lars op Jeremy passt. Jeremy’s schot mist echter zijn gebruikelijke power en is voor hun keep. Ook Damian komt nog eens tot een schot. Wildervank komt nog eens richting onze goal maar iedereen gaat nu liever de warmte even in. De scheids fluit voor de rust.

2e helft

We worden gelijk gevaarlijk na een hoge pass vanaf links op Rick die ‘m vol op de slof richting Sami brengt voor hun goal. Deze bal is moeilijk aan te nemen en wordt snel weggewerkt door de vijand. Weer een minuut later als Paul en Sami over links door fraaie een-tweetjes verscheidene spelers van Wildervank uitspelen en wij snel terrein weten te winnen. Vervolgens is Damian weer in schotpositie alleen mist zijn schot doel. Zo’n vijf minuten spelen als Lars met zijn linker een schot waagt die aanvankelijk wordt gekeerd door de vijand, maar daar is Ivar goed opgekomen en hij haalt genadeloos uit met een schot. En die is RAAK ! Het is 3-1 voor ons. Wildervank begint dan toch  serieus tegendruk te zetten. Zo’n zeven minuten spelen als Paul en een speler van Wildervank de bal met volle kracht raken en Paul met pijn op het veld blijft liggen. Er zat geen boze opzet van de speler van Wildervank achter, maar als de scheids voor een vrije trap fluit voor ons, gaat die jongen helemaal uit zijn dak. Hij voelt zich beetgenomen. De scheids maant de knul tot rust, maar even later haalt zijn coach hem toch van het veld. Tja, het blijft een spel van emotie. De vrije trap spelen wij sportief teug naar onze tegenstander. Er vind dan toch een soort kanteling plaats in de match. In de tiende minuut is het Wildervank die op ons doel schiet en Thijs weet de bal prachtig te redden. Weer een paar minuten later moet Thijs weer in actie komen. Verdedigend staan wij vaak te dromen en ook aanvallend lijkt de motivatie spoorloos. Wat is dit nou zeg ? We lopen vaak achter de feiten aan en er komen onnodig kansen voor Wildervank. Verdedigend gaat er in de 18e minuut het eenenander mis en Ruben raakt in botsing met een aanvaller van Wildervank. Het was geen overtreding, maar de scheids kon het niet goed zien en fluit voor een vrije trap. De coach van de tegenstander schreeuwt: “Neem ‘m maar in een keer jongen !” En dat doet die jongen dan ook erg goed. De bal vliegt richting de rechterkruising. Rick staat goed bij de tweede paal en doet nog een poging om de bal over het doel te koppen. Maar bij zo’n gevaarlijk schot moet je ook wat geluk hebben om ‘m te keren. Want hij zit erin. Het is 3-2.. Dat goat najt goud zo.. In de daaropvolgende twee minuten blijft Wildervank met gevaarlijke acties komen richting onze goal. We raken gefrustreerd van ons falen en beginnen te mopperen op elkaar. Potverdikkie, er mot wat gebeuren nou, anders.. Nog zo’n acht minuten te gaan  als onze coach besluit ons team op te frissen met twee wissels. Dat helpt gelukkig, we zijn in een klap weer bij de les en de druk komt nu weer van onze kant. Aanvallen is hier toch de beste verdediging zo blijkt maar weer. Want het is enkele minuten voor rust als Lars de genadeklap uitdeelt met een hard schot richting het doel van Wildervank. Uiteindelijk verdienen we alsnog verdiend met 4-2 !

Wedstrijdindruk

Spannende wedstrijd. Mede door ons eigen grillige spel. Zo lijken we in de tweede helft overduidelijk de winnaar, zo laten we het plotsklaps liggen en lijken we het weg te willen geven om in de eindfase alsnog onze vuisten te laten zien.. Goede arbitrage van scheidsrechter Klaas Kooistra.

Tip van de coach

“Verdiend gewonnen. We moeten in het verloop van de wedstrijd wel stabieler blijven spelen. Misschien heeft dat voor deel ook met de wissels te maken. Dat geeft inderdaad soms verwarring in het samenspel, maar je mag je rol en positie die je op het veld krijgt toegewezen niet uit het oog verliezen. Scherp houden die koppies en niks weggeven tot het eindsignaal klinkt !"

Man of the match

Veel supporters waren opnieuw blij met het optreden van onze keeper. Toen wij in de tweede helft de weg kwijt waren was onze keeper er gelukkig nog. Dat is allemaal waar, maar verslaggever heeft ook het luide gejuich gehoord nadat Ivar zijn eerste en uiteindelijk ook winnende goal voor D3 had gemaakt. Laten we wel wezen: voor het eerst een goal maken in de competitie voor je team, dat is op zichzelf al een grote kick, maar dat hoort ook op juiste waarde te worden geschat: Ivar is de man of the match !