Mannen zondag, 4, 5e klasse 11

5 april 2015 9:30

FC Lewenborg 4 – GVAV Rapiditas 6

Op eerste paasdag moet je natuurlijk beginnen met een paasontbijtje en dat hebben we dan ook gedaan op de club met het hele team. Het was niet helemaal wat we hadden verwacht, maar hebben het beste er van gemaakt! Het voordeel was wel dat iedereen ruim op tijd aanwezig was.

Vandaag stond de koploper Gvav op het programma. De uitwedstrijd hadden we door in een penalty in de 93e minuut verloren met 2-1 zodoende hadden wat recht te zetten. Dit bleek ook uit het spel van het eerste half uur, we gingen er vol voor. Door voornamelijk opportunistische spel kon Rodney Bons na een mooie paas(haas) van Dennis Voll de 1-0 binnen schieten. Keeper Erwin maakte nog een prachtige redding, maar even voor rust ging het na lang tegenhouden mis in de achterhoede en kon de rechtsbuiten van Gvav de 1-1 binnen schieten.

In de tweede helft was het niet best. Waar we tegen VVK vol uit de startblokken schoten om de overwinning binnen te halen dachten we, met een verzadigd paasontbijt in de buik, dat het vandaag wel vanzelf zou komen. Er kwamen kansen, ook goeie kansen maar misten de scherpte om ze af te maken. Gvav had het betere van het spel maar kwam niet tot echte kansen. Kansen kregen ze even later wel door fouten in de verdediging. De eerste kans wist keeper Fabio geweldig te redden, maar de tweede kwam via de voet van Rondey in eigen goal terecht.  De koppies gingen hangen, de hoop dat het wel goed zo komen verdween en enige tijd later viel ook de 1-3 binnen.

Gvav 6 heeft vorige week zondag terecht gewonnen en ik wens ze namens Lewenborg 4 succes met de strijd om het kampioenschap.