Voetbal: blijf bewegen, om het evenwicht te bewaren

3 - 8

GRC Groningen B2

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

23 mei 2015 15:00

De één na laatste competitie wedstrijd van B2. Snel fietsend, rammelend de brug over, kijkend naar rechts zie ik een aanval van GRC. Het  blijkt al 1-3 te zijn! Oeps de 4e gaat er net in. En dat in nog geen 20 minuten. Kort, 0-1 werd vlot gelijk getrokken door Aditya, een goede goal volgens de bank. Verder is het GRC wat voetbalt. Een Messiaanse beweging van Joshua, dollen met de tegenstander die als een boom omgaat. Leuk. Het balletje gaat vooral door het midden, met weinig verweer is het voor de rust
1-6.

De verrassingen: Thomas de keeper van C2 voetbal de 1e helft voor ons, Damien de "flying Grunninger" staat op het veld te 'shinen’ en de vlaggenist is niemand minder dan Yassine. Snel gekapt maakt hij het de tegenstander moeilijk, met zijn vlag. Maar de tweede helft staat hij erin. En hoe.

"Stuur het voetbal, anders stuurt het voetbal jou"

De tweede helft moet het anders, dit is toch niet waar het publiek ( & TC met zicht op Veld 1 ja ja) voor warm loopt. Met een kleine verandering gaan we 'der Tod oder die Gladiolen', het veld op. B2 beweegt naar voren, het loopt fantastisch. Met grote regelmaat komen kansen voor B2. Yassine maakt o.a. een mooie actie op het middenveld, is twee tegenstander te slim af. (genieten voor ons en voor hem tjee wat zal hij denken, was ik er maar vaker …) na de actie legt hij goed laag voor, wat Justin de gelegenheid geeft tot een hard schot, doelpunt. Zo.

De tegenstander wil heel graag de voorsprong uitbreiden, maar loopt  enthousiast in de val van de heren Teun en Roy. Eerst gaat het nog een beetje mis, de spelstijl is voor een enkeling wat moeilijk . De stembanden staan strak bij de vlaggenist. Het gaat steeds  beter. De communicatie en de stijl zitten er nu goed in. De leiding van GRC is zwijgzaam, de spelers niet, de wedstrijd kent een wending. Een buitenspelgoal vindt goedkeuring bij de scheidsrechter. Jammer: vlaggen bij aanname wordt nu vlagen bij buitenspel lopen, de KNVB regel ten spijt.

Vele tegen corners volgen, het is gevaarlijk én eenzijdig in de uitvoering. Joris staat na 2e x steeds goed. Kan eenvoudig de bal wegstompen. De tweede tegengoal is weer discutabel. Nick weet weliswaar zijn handen thuis te houden, maakt een sliding via de zijkant in de 16. Corner. De scheidsrechter wijst naar de stip, twee benen. Laat Nick die nu net hebben?Sapper de Flap. Jammer. Helaas. De keeper legt aan. En poeier; de lok van Joris spat op. Onhoudbaar 2-8. Het duo Quick en Flupke, alias Loek en Jesse proberen wedstrijdje te doen: Wie houdt de bal het langs aan de voet tot balverlies. Jesse wint en sluit dit af met een mooi doelpunt. Prima.
3-8.dat is niet best.

Aan de kant hopen we nog op wat uitgooien van Justin. Zou toch hilarisch zijn.

Op naar de ACV: Hoe is hun selectie na hun uitstel wedstrijden?