2 - 1

Lewenborg FC JO17-2

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

18 april 2015 13:00

B2 gaat naar Foxhol, vorige keer afgedroogd met 0-7. Het is zoeken, de auto’s parkeren we achter het veld. Door de struiken banen we ons een weg naar het complex. Na een minuut stilte starten we de wedstrijd. Strak in een keurslijf spelen we de wedstrijd. Nick en Teun als centrale duo, aan de flanken Loek en Rens met de loper Damiën als voorstopper. Destin gaat mid mid, geflankeerd door Daniel en Joshua. Voorin maken Jesse en Cedric de dienst uit. Achterin wordt gedisciplineerd gespeeld. Het middenveld, meestal de hoofdbreker speelt fantastisch. Verdedigend en bij balverlies is het de tegenstander vaak de baas. Jesse en Cedric krijgen voor moeilijke ballen maar houden 3 verdedigers bezig. Later weten Justin (mid mid) en Aditya (voor) het zelfde nivo te halen. Kortom de elftallen zijn in tegenstelling tot het vorige duel gelijkwaardig. FVV heeft meer aanvallen. B2 staat goed, mn door het midden trio komen we er aanvallend gevaarlijk uit. Uiteindelijk is het Justin die na vroeg storen de bal verovert op de achterlijn en met een strakke assist Cedric te treffer laat aantekenen. Even later weer een snelle uitval; Aditya is iedereen te slim af en goal. Oeps een fluitende en gebarende scheidsrechter vanaf de middencirkel, buitenspel? De vlaag is en blijft omlaag nota bene van de tegenstander. Met 0-1 de rust in. Navraag in de rust: FVV denkt hands, de scheidsrechter terugkomen uit buitenspel. Twijfel rijst, wat gebeurt hier.

Vol vertrouwen door eigen spel en instelling hervatten we de wedstrijd. Foxhol krijgt meer kansen, één voor langs waarbij de aanvaller hopeloos over de bal schiet, gelukkig voor ons en een bal op de lat. Joris keept prima. Aditya is de gevaarlijkste man voorin, hij weet een bal op de paal schieten, buitenkant jammer. Loek weet het natuurlijk even spannend te maken met een klungelig balletje terug naar Joris, door het oog van de naald. Aditya maakt een onnodige overtreding en krijgt een prent. 10 minuten op de bank. Met 10 tegen 12 (iemand die tijdens een sportwedstrijd oplet of er volgens de spelregels wordt gespeeld ) de clubliefde overheerst. FCL krijgt nu opvallend veel tegen, niets is goed. De frustratie neemt toe binnen en buiten het veld. Niet al het gedrag is goed te keuren, maar begrijp gedrag is een actie of reactie op wat er feitelijk gebeurt. Als hands van de tegenstander in ons strafschop gebied voordeel is, is ongeloof ons gekaaide deel. De 6 minuut voor tijd scoort FVV. Het wordt nog erger. De scheidsrechter gaat meer over zijn kant, binnen 2 minuten wordt de bal 3 x op onze 16 gelegd. Een aanvallende overtreding, een aanvaller had met de hand Nick’s enkele beet, bij losrukken ze vallen samen om en weer een vrije trap. De muur, altijd één extra heren! De bal vliegt de goal in 2-1 wordt de eindstand. Winst of gelijkspel was rechtvaardig. Damiën laat zich gaan en kan de wedstrijd zittend afronden, gefrustreerd voor als achter de hekken kijken we met leden ogen aan dat we één van de beste wedstrijden hebben gespeeld en verliezend afsluiten. Slechts verliezers.