Assist: Anoniem

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

1 november 2014 9:00

Samen met de E en F’jes vertrekken we 8 uur richting Assen, ACV de koploper

FCL begint in een verdedigende opstelling,het is tenslotte de koploper.  De eerste 15 minuten gaan georganiseerd. De eerste tegengoal komt uit een cornerbal welke onvoldoende weggewerkt kan worden. Volgt een tweede door ongelukkig uitverdedigen, de  aanvaller schiet de bal  onhoudbaar binnen.  FCL  heeft een paar keer kunnen counteren, zonder resultaat tot Jesse met een mooie assist Damien in stelling brengt, hij schiet beheerst langs de keeper 2-1.
In én aan de kant van het veld raken we het spoor bijster, we kunnen de rust niet opbrengen om defensief te blijven spelen. Tijdens de  veranderde speelwijze gaat de poort wagenwijd open. Hier weet ACV wel raad mee,  ze  combineren naar hartenlust en wisselen van posities . De ontstane ruimtes en aanspeelpunten resulteren snel in 2 goals.

2e helft

Na de rust zitten we er kort op, geven we Assen veel minder ruimte. Een strijd wat bijna gelijkwaardig is. Het golft op en neer mn op het middenveld.  Een compliment aan de jongens, de strijdlust is prima. Echte kansen voor beide teams zijn er  niet meer. Of het moet het afstandsschot van Loek van eigen helft zijn, welke verkeerd beoordeeld werd door de keeper. Bijna  pardoes tussen de palen.  Het Loekje kon natuurlijk niet ontbreken, heerlijk 10 minuten in het zonnetje op de bank. Bijna ingekort tot 3 minuten maar het scheidsrechters  handje bleek voor de  wissel van Assen. Resoluut terug voor nog 7 minuten op de bank. Assen krijgen nog 1  kansrijke mogelijkheid,  vrii voor de keeper;  ver over schot.

De einduitslag is niet verrassend, zat er meer in?  We kijken uit naar de returnwedstrijd.

Na de wedstrijd van B2 snel  naar A2. Lekker zittend in de zon, de gehele wedstrijd geamuseerd en verbaasd over de scheidsrechter, welke zich in een bizar middelpunt manoeuvreerde.

1 november de warmste sinds meting, blijkt een vreemde competitiedag.