Gekortwiekt door Haren - FC Lewenborg

Gekortwiekt door Haren

Lewenborg FC JO17-2

0 - 0

Haren B1

Competitie

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

Datum

25 oktober 2014 13:15

Scheidsrechter

Patrick Caspers

Accommodatie

Onbekend

Voor de wedstrijd kijk je naar de gespeelde wedstrijden van LFC B2 en Haren B1. Een strijdplan en uitvoeren. Dat laatste slaagt alleen bij de veronderstelde weerstand en het veronderstelde eigen voetbal. De realiteit blijkt anders bij al de twee aspecten.

De eerste 25 minuten zijn voor FCL, hierna verliezen we het kleine overwicht tot ver in de tweede helft.  FCL voetbalt zowel tegen de tegenstander als tegen zichzelf. Drie kansen dat is het in “40 minuten”: Jesse net over en een schot van Nick is voor de keeper. Tijdens het achter de goal langslopen met de geblesseerde Jesse; (snel herstellen!) zien we een prachtige diagonaal inkopte bal van Damien, de goalie redt wonderbaarlijk en blijkt gedurende de wedstrijd een uitstekende keeper te zijn.Zonder extra tijd, binnen de 40, fluit de scheidsrechter resoluut voor de rust.
De tweede helft willen we anders gaan spelen en een goal forceren, maar al na 5 minuten is duidelijk dat Haren de bovenliggende partij is. Terug naar de vertrouwde 4-3-3, de veiligste optie om een zeperd te voorkomen. Want verliezen geen haar op ons hoofd. Al speelt FCL met druk, duikt veelvuldig gevaarlijk op in het strafschopgebied, Haren komt eruit met diepte ballen en gevaarlijke corners. De scheidsrechter ontvangt wat druk van de kant, het blijft sportief. FCL wil de feitelijke 40 minuten speeltijd, Haren vindt bij trekken van tijd ongewenst. De wedstrijd wordt prima geleidt door Caspers, soms wat snel gefloten, afgewisseld met het juist toepassen van de voordeelregel. De vrije trappen (geen gelukkige voet), afstandschoten  en corners onzerzijds leveren geen goals op. Weer is het de keeper, de laatste kansrijke 10 minuten houdt hij stand.  Haren speelt het, jammer genoeg prima uit. Zij tevreden, wij niet.
De gehoopte winst, de 3 punten, veranderen in 2 verliespunten. Gezien het spel en de tegenstander misschien toch 1 winstpunt. 

Volgende week 9 uur ACV, wellicht trekken we dan de Haren uit ons hoofd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!