3 oktober 2014 18:30

Scheidsrechter

Joel Rutgers

D3 - Vierde overwinning op rij !

Na de eerste drie wedstrijden met overtuiging te hebben gewonnen mocht  D3 vrijdagavond 3 oktober om 18:30 op het thuisveld aantreden tegenover tegenstander SJO De Held D5.
Het was fijn dat onze trainer Tim Wildeboer er bij was. Nadat fotograaf Johan een nieuwe teamfoto van ons had gemaakt en onze coaches Reinder en Roelof ons de laatste aanwijzingen hadden gegeven kon de strijd losbarsten. En we hadden er zin in na drie ongeslagen matches !

Joël Rutgers

Afwezig

Wessel Idema

1e helft

Het is een wat onzeker begin. De eerste doelgerichte acties komen vooral van De Held, maar dankzij het goede keepwerk van Thijs en vertrouwde ondersteuning van Narelle als dubbel slot op de deur weet De Held kansen niet te verzilveren in een goal. Even later weet Rick met een mooi afstandschot voor het eerst de keeper van De Held te verassen, alleen krijgt hij hem net niet goed op de slof waardoor deze over gaat. Maar een mooie poging dat wel. Vervolgens gaat het dan snel over en weer. Het is dan al duidelijk dat het een leuke match gaat worden. Het is binnen de eerste 10 minuten dat Lars na een fraaie pass van Dimitri in het strafschopgebied van De Held met een prachtgoal de keeper van de tegenstander weet af te bluffen. We leiden met 1-0 ! Niet veel later komt een tegenactie van De Held met een hard schot op onze goal, maar Thijs staat zijn mannetje en heeft de bal klem. Jeremy weet met snelle doorbraken de aanvalsroes naar een gelijkmaker van de tegenstander te verminderen. Mede door zijn acties keert het tij weer. Het is zo'n 7 minuten na de openingstreffer als Damian de bal fraai koppend met zich meeneemt, de verdediging met een snelle sprint aftroeft en 1 op 1 met de keeper de bal buiten zijn bereik richting linkerhoek intikt. Het is 2-0 !! Even daarna wordt de defensie van De Held verrast door een doorbraak van Ruben. Met twee verdedigers en de keeper voor je is het natuurlijk moeilijk scoren. Maar wat een mooie solo-actie. Het brengt De Held even in grote paniek ! Knap genoeg weet De Held zich te hervinden na ons offensief en daarna komen ze steeds vaker in ons strafschopgebied. Het wedstrijdbeeld wordt dan ook rommeliger. We vergeten onze posities, willen vaak met twee man tegelijk een duel aangaan  en staan zodoende nogal eens op een kluitje. Het helpt ons echter als een reeks schoten op ons doel als in een flipperkast in de kluit voor Thijs zijn doel stranden. Weg met die bal ! lijkt iedereen te denken. Dat lukt niet altijd meteen. Misschien beter om bal eerst onder controle te brengen en dan laag en strak naar buiten wegknallen ? Ze voeren de druk nog verder op en De Held weet 5 minuten voor rust alsnog te scoren. Even voor rust weet Thijs nog een afstandsschot van De Held te keren. Oef, we gaan met voorsprong de rust in. Dat is wat telt gelukkig.

2e helft

Na de rust verschijnen wij als eerste team weer op het veld. We moeten even wachten op De Held. Hun coach heeft meer te bespreken met zijn team dan onze coaches met ons blijkbaar.  Aanvankelijk laten we het nogal onoverzichtelijke spel van het einde van de eerste helft zien. Misschien ook niet vreemd want er zijn een paar positiewisselingen geweest. Zo mag verdediger Paul het nu rechtsvoor in de aanval doen en tijdens een dribble langs de achterlijn richting goal van tegenstander wordt hij aangetikt. Scheidsrechter Joël bedenkt zich geen seconde en legt 'm op de stip. Damian mag het doen en hij geeft de bal een poeier. Helaas gaat de bal niet richting hoek maar recht op de keep. Geeft niet, doorgaan jongens klinkt het van de zijlijn. En dat doen we. Er vinden dan veel persoonlijke duels plaats op het middenveld. Allemaal tonen we daarbij onze individuele kwaliteiten. De Held komt komt nog wel eens toe aan een aanvalsopbouw, maar het wordt steeds minder van hun kant. We concentreren ons beter op onze taken. Rick, Sami, Joram, Giovanni en Ivar doen zowel in de eerste helft maar vooral in tweede helft belangrijk werk op het middenveld door het afstoppen van aanvallen, snelle demarrages langs de zijlijn naar voren en in de vroege opbouw richting het doel van de tegenstander. Na 15 minuten spelen keert Lars, opkomend langs linkerzijlijn, naar binnen waarbij hij twee tegenstanders op het verkeerde been zet en en met  een mooie dribble-actie richting strafschopgebied besluit hij met een strakke pass voor de goal waar Damian wacht, maar de keeper doorziet het spel net op tijd.. Jeremy is gaandeweg steeds gretiger gaan spelen en hij aast als echte spits op een goal. Het is nog geen 5 minuten later als Jeremy met een geweldig afstandsschot doel treft. Of moeten we spreken van een kanonskogel ?!  Want de keeper lijkt de bal wel te hebben, maar hij kan 'm simpelweg niet houden, glipt dwars door zijn handen heen. Het is goed  om te zien hoe geconcentreerd en zelfbewust we daarna spelen. De Held lijkt moe gestreden. Ze kunnen of willen bijna niet meer omschakelen. Ze blijven na weer een doelloze poging, want Thijs blijft geconcentreerd het doel bewaken, te lang op onze helft hangen waardoor we zelfs nog enige kansen hebben op verdere uitloop. We hebben dan eigenlijk al gewonnen. En zo gaat het ook, want Joël fluit de wedstrijd dan af. Het is gelukt ! 3-1 oftewel Vier op een rij !

Wedstrijdindruk

Zeer sportief van beide kanten. Zijn wel eens wat tackles en botsingen maar meestal een helpende hand van tegenpartij om slachtoffer weer overeind te helpen. Geen irritaties. Ook de supporters genieten van de match.
Ook een pluim voor de scheidsrechter Joël Rutgers heeft uitstekend gefloten, de voetballers het spel laten maken.

Tip van de coach

"Heel simpel. Vooral breed gaan staan. Zorg dat er ruimte op het veld is zodat je de bal kunt afgeven aan medespelers en het spel samen maakt. Tweede voordeel daarvan is dat je beter op je hoofdtaak kunt concentreren."

Man of the match

Al in de eerste helft blijkt de grote waarde van Bjorn in de verdediging. Zoals de coach het achteraf zegt: "Was mooi om te zien hoe die redelijk rappe linksvoor van De Held zich keer op keer kon stukbijten op Bjorn. Die spits werd er zo moedeloos van, dat de coach van De Held hem naar de overkant verhuisde. Niet dat hij het met Paul (die hebben we daarom meteen weer naar zijn vaste plek linksachter verhuisd) niet minder beroerd kreeg maar goed. Dit laat wel zien dat Bjorn een geweldige partij heeft gespeeld." Ook in de kleedkamer was de stemming unaniem.  Bjorn Arnoldus is the man of the match.