It kin net, It kin krekt - FC Lewenborg

It kin net, It kin krekt

GRC Groningen B2

2 - 2

Lewenborg FC JO17-2

Competitie

B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

Datum

11 oktober 2014 10:45

Accommodatie

Onbekend

De 6e competitiewedstrijd voor B2, het is even zoeken door de wegomleggingen. De uitwedstrijd start vanaf het FCL complex, B2 wordt vereeuwigd door de fotograaf. Alle gemotiveerde spelers staan er piekfijn op. Hierna zigzag door Lewenborg op naar GRC.

Met ‘t strijdplan uit kleedkamer 6 naar het veld, vol met gele strepen van American Football. Gedurende de wedstrijd is dit lastig en hinderlijk voor spelers als grensrechters.Beetje vreemd dat dit kan. De eerste helft is een slappe hap. Slechte passes, balverlies en bal(terug)veroveren ho maar. Tjonge, jonge elke stap is te veel. De heren achterin & centraal moeten alle zeilen bijzetten om de nul te houden. Door Joris weten we het tot de rust vol te houden. Het is schrikken als de bal Joris voorbij vliegt en net op de lijn wordt gered. Buitenspel. Dan zijn de gele lijnen toch wel makkelijk. GCR verzuimt op voorsprong te komen, afstandschoten gaan over (lat is veel te laag), een vrije trap rommelt Joris ternauwernood naast de goal. Zelfs spelers op de bank ergeren zich bont en blauw aan het algehele vertoonde spel. Het speldenprikje komt van Jesse een prima solo. Doeltreffend, nee hij loopt in een fuik van verdedigers.

De tweede helft begint zowaar nog dramatischer. Het kan bij naam, Jesse laat de man vreselijk lopen, geen verdedigen aan, afstandschot (prima ingeschoten) 1-0. Even later weer een bal op links, Cedric (geblesseerd wil toch een paar minuten maken ) loopt het gaatje prima dicht, maar bedenkt zich of denkt niet, houdt in, daardoor de deur wagenwijd openend 2-0. Wat kun je je ergeren en opwinden zonder effect. Tegen beter weten in denken we: “ het kan nog”. Dan het wekelijkse Loekje, oeps in het strafschopgebied: Penalty !  De deur gaat op slot. B2 heeft De Keeper, klemvast uit de hoek. Krakend gaat de deur weer op een kier.

Een dieptebal op Aditya, paar keer kapen natuurlijk, balletje naar Cedric, balletje terug, beide heren samen knus binnen de vierkante meter, Cedric besluit dan maar te schieten 2-1. Direct een publiekswissel, last van zijn enkelbandje … 10 minuten in het veld; tegengoal & aansluitingstreffer. Van ergernis naar Hoop en Glorie? GRC voetbalt veel beter. Kans op kans. De goalie trakteert op de meest fraaie reddingen. Aditya weer de diepte in, weet de bal voor te leggen. Wie loopt daar zo hard?  Jesse toucheert de bal, niet fraai, maar wat doet ‘t er ertoe, tussen de palen. 2-2!?  Tegengoal & gelijkmaker.
Een klein kansje op een gestolen winst als Damiën  - let een keer niet op zijn nieuwe schoenen :)  - na een rush langs de lijn weet hij voor te geven,  Aditya kan het niet verzilveren, hij komt net tekort.

De wedstrijd zit erop, J.C. wedstrijd, het resultaat 2-2. Prima resultaat.

Wat moeten we het team geven: een uitbrander of een compliment?

In de wedstrijd evaluatie geven we het gehele team een compliment. Weinig tegengoals door de “vasthoudende” verdedigers Loek, Rens, Teun en Nick. Centraal; Het hard “worstelende” duo Justin en Roy. In wisselende “aanwezigheid” op de flanken Joshua, Daniel, Destin, Cedric en Jesse. Voorin het “doldwaze”duo Aditya en Damiën. M.i. Man of the match; Joris, “Poerbêst

Conclusie: 1 punt & snel vergeten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!