48'

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 31

11 oktober 2014 10:30

FC Lewenborg D3 - Give me high-five

In de niet te vroege ochtend van zaterdag 11 oktober verzamelden wij ons op de parkeerplaats voor de reis naar Peize. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Peize D3. Het was goed weer met een fraaie herfstzon om het compleet te maken. Leuke landelijke route van afslag Hoogkerk naar Peize die ons langs het nieuwe natuurgebied De Onlanden voerde; schijnt dat er zelfs zilverreigers voorkomen.  Aangekomen in Peize bespraken onze leiders Martin en Christian met ons de strategie. Eenmaal op het veld werd ons geduld op de proef gesteld omdat het net van de goal van onze tegenstander niet naar beneden wou. Het sleuteltje was zoek.. Hoe dan ook besloot scheids Henk-Jan Dekker toch maar om 10:47 voor de aftrap te fluiten, zij het met ruim een kwartier vertraging en met dat net nog steeds omhoog.

Scheidsrechter

Henk-Jan Dekker

Afwezig

Joram Valkering
Dimitri Wolters

1e helft

Oei, dat is gelijk even schrikken. Daar neemt Peize al direct na onze aftrap de regie van ons over. Peize weet te profiteren van onze ietwat afwezige stemming en ze komen met een aantal aanvallen op onze goal. Het is zo’n 5 minuten spelen als ze vanuit een corner weten te scoren. Nouja, de wedstrijd is nog jong, dus we kunnen hier nog het eenenander aan doen zo denken we. Jeremy besluit ons gelijk even wakker te schudden met een doorbraak naar het doel van Peize. Hij besluit zijn aanval met een harde knal op de linker doelpaal. De afstuiterende bal komt voor Ruben zijn voeten, alleen wordt hij hierdoor zo verrast dat hij bij zijn poging om te schieten de bal enkel schampt. Maar oeh wee, had twee keer raak kunnen zijn met beetje geluk. Peize lijkt echter niet onder de indruk van deze aanval en ze vechten terug. Ze komen opnieuw en herhaaldelijk voor onze goal.. Gelukkig weet Thijs in de 11e en 12e minuut twee doelschoten te keren. Hoewel we duidelijk niet lekker spelen weten we amper een minuut later een fraaie aanval op te bouwen waarbij resp. Ivar, Damian en Jeremy mekaar fraai over passen. We kunnen het dus wel, ruimte houden en overpassen, kansen creëren dus. Na zo’n 20 minuten mag Damian een corner nemen. De bal wordt dan slecht uitverdedigd door Peize en Rick weet er (net als tegen De Held) een mooi afstandschot van te maken buiten de 16 meter. Deze keer gaat ie rakelings over. Gaat hem een keer lukken, dat is duidelijk. We voeren de druk verder op en Damian schiet, de keeper van Peize slaat de bal van het doel af en Jeremy tikt de bal in de rechterhoek. We staan gelijk ! Nog geen minuut later moet Thijs ver uit zijn doel komen om een hoge bal vanuit het middenveld te onderscheppen terwijl een snel opgekomen aanvaller van Peize volledig door ons middenveld en verdediging over het hoofd is gezien. Bij vlagen spelen we goed en vervolgens zijn we er weer volledig niet met koppie bij.. Saved by the bell is het gevoel als de scheids voor de rust fluit.

2e helft

Na de rust komt de druk naar voren opnieuw van Peize. Opvallend is dan het goede defensieve spel op het middenveld van Giovanni, Ivar, Sami en Wessel. Ze weten menige prille aanval van de tegenstander af te stompen en soms zelfs om te keren in een tegenaanval. Zodoende hebben wij na vier minuten spelen kans op een goal als Jeremy een strakke pass op Damian weet te plaatsen. De overigens zwakke keeper weet de bal dit keer te keren. Aanvallen gaan daarna over en weer. Ookal zijn we niet helemaal tevreden met ons spel is het een echte strijd geworden. Is ook een spannende  pot voetbal om naar te kijken. Toch blijft het rommelen zo af en toe. Thijs zijn rol als keeper wordt opnieuw op de proef gesteld door wat foutjes achterin. Tja, dat straft zich op een gegeven moment af.. Het is bijna een kwartier in de 2e helft als Peize vanuit een corner weet te scoren. 2-1.. Bij een aantal tegenaanvallen hebben we nogal eens moeite met de buitenspel regel. Er komt echter ook gemorrel van de kant als de thuis-grensrechter een snelle doorbraak van Jeremy afvlagt, terwijl het duidelijk geen buitenspel is. Jeremy wordt overigens scherp verdedigd door een robuuste roodharige speler van Peize met nr. 12 op zijn rug. Die knul speelt een goede partij. Na bijna 20 minuten spelen wordt Paul op zijn (gekneusde) knie aangetikt. Het spel wordt enige tijd stilgelegd. Gaandeweg de 2e helft zijn we steeds harder gaan knokken. We willen niet accepteren dat we deze partij lijken te verliezen. Narelle wordt nu eens niet als verdediger in het veld gebracht en voor Sami gewisseld. Ze weet de verdediging van Peize danig te verstoren. Jeremy breekt na voorbereidend spel van Narelle door en speelt de keeper kansloos uit in een sprint naar hun doel. Het is 2-2 gelijk ! Even later weten we bijna vanuit een corner te scoren. Maar dan is er gelukkig ook Lars nog die op ca 25 minuten in de 2e helft de winnende goal maakt. Het is 3-2 voor ons !!  We zijn blij natuurlijk maar we vergeten even dat er nog niet is afgefloten. In de laatste minuut weet Thijs ons met een degelijke redding voor een gelijkspel te behoeden. We winnen, een high five is op zijn plaats. Maar zo’n harde klets? Nee dat hoeft nou ook weer niet.

Wedstrijdindruk

Sportief van beide kanten. Wel een gemene tackel op Paul zijn knie, maar we gaan ervan uit dat die jongen niet op hoogte was van Paul zijn blessure. Geen gekke dingen, behalve dan het doelnet wat tijdens 1e helft plotseling door iemand naar beneden was gebracht (werk van  kabouters?). Prima arbitrage, alleen vonden meerdere FC Lewenborg-supporters de thuis-grensrechter nogal bevooroordeeld als het om buitenspel van sommige van onze spelers ging.  Hoedanook, het is een spannende wedstrijd geweest, letterlijk tot de laatste minuut.

Tip van de coach

"Luister, we doen het tot nu toe heel goed. We mogen trots op onszelf zijn. Maar een ding begrijpen we niet helemaal. Waarom we vandaag niet dat spel laten zien waartoe we in staat zijn ? We mogen blij zijn met deze uitslag. Maar bedenk goed dat het anders had kunnen aflopen. Onze tip aan jullie is daarom eentje van psychologische aard.
 Ga niet voortdurend naar de competitie stand kijken om te zien hoe hoog we nu wel niet staan. Want elke wedstrijd is een wedstrijd die gespeeld moet worden met volle overtuiging en overgave. Je kunt de kracht van je tegenstander niet aflezen aan wat voor lijstje dan ook.  Overschat jezelf niet en nog belangrijker onderschat je tegenstander niet. Laten we dat goed in onze oren knopen. "

Man of the match

Zowel beide coaches als de supporters gaven aan dat Damian een uiterst geconcentreerde en sterke wedstrijd heeft gespeeld. Zowel in zijn positiespel en ook als belangrijke aanjager van aanvallen blinkt hij uit.  Damian Teisman is the man of the match.