B-junioren zaterdag, B2, 2e klasse 12

20 september 2014 15:15

Scheidsrechter

Yorick van der Velde

Zaterdag een mooie voetbalmiddag : mooi weer, hoofdveld en van beide teams supporters. B2 levert altijd spektakel. Nick neemt verantwoordelijkheid als aanvoerder en regelt samen van Damien 2 spelers van B3, net een wedstijd achter de rug, super. B2 bespreekt de opstelling en doet zelfstandig de warming up, de leiding is er pas een kwartier voor tijd zoals hen bekend. Een korte peptalk en gaan. In de dugout twee geblesseerden Daniel en Roy, echt goed dat ze er zijn. Geflankeerd door Akshan en Stefan de geleende spelers. De bal is koud tussen de hoekvlaggen of de scheidsrechter fluit, penalty? Nee een terugspelbal. Aditya ,verheugde zich er al weken op, hij is de aangewezen persoon voor de vrijetrappen, maar 7 meter met muurtje? Het muurtje staat, de droge harde knal laat de muur uiteenspatten. legje Yassine assist 1-0. De eeste helft heeft FCL een licht overwicht. Aditya, Damien en Yassine maken het de verdediging moeilijk, de  ballen van Justin, Cedric (is lopen voetbal..ja) en Jesse komen redelijk goed aan. Het levert voor de drie of eigenlijk voor het gehele 6 tal kansen op. Nog te vaak  gaat het ten onder in nonchalance, dat moet eruit heren. Een doelpunt zit er niet in. Evenals een tegendoelpunt, de verdediging slaat menig aanval voor de 16 af. De backs Rens en Loek en het centrale duo Teun en Nick verstaan hun taak. Joris laat wederom zien een prima keeper te zijn, en trakteert ons met zijn karakteristieke reddingen. Elke wedstrijd zien we meer en beterecombinaties, waarbij alle linies worden gebruikt, da's mooi om te zien. Voor we het merken is het rust. Onder 't genot van 'T Koekje wordt gewaarschuwd dat ZNC net als ons de kansen wil verzilveren. Kortom het kan alle kanten op. Spanning waardoor een verhoogde amusementswaarde dat is B2 bij de gespeelde wedstijden. De 2e helft kent kansen, Justin bijna. De beste kans komt na een inspelen op Jesse, hij weet de bal snel en met gevoel (door blaartje..) diep te spelen op Damien, die heel snel vooruit kan lopen. Hij weet zich los te lopen en komt alleen voor de keeper, de laatste weet het goal zo klein te maken,  waardoor de bal naast de palen gaat. De B3'rs zijn snel geïntegreerd, Stefan staat zijn mannetje centraal, al raakt het motortje aardig verhit. De combinaties van FCL worden schaarser. Van 3 gaan we naar 2 en naar 1 aanvaller en slaan het spervuur aan aanvallen af. We laten de overwinning toch niet meer ontglippen! Oeps een ongelukkige handsbal van Teun, gelukkig buiten de 16. Joris, de vertrouwde sluitpost,  zet het muurtje ijskoud neer, kiest goed positie. Het schot; appeltje eitje. Na 40 minuten laat de scheidsrechter, welke prima fluit, de jongens nog even doorzwoegen. Bij het eindsignaal zie ik alleen maar glimlachen van oor tot oor op de vermoeide en bezwete kopjes. Een mooi middag met een prima resultaat. Bedank B2