NEC Delfzijl JO8-1

1e klasse 05

22 september 2018 8:30

Op zaterdag 22 september om 08.30 uur stond de eerste competitiewedstrijd thuis tegen NEC Delfzijl op de agenda. Iedereen was er vroeg bij en de sfeer zat er vanaf het begin goed in.

De warming up begon onder leiding van de coaches en traditioneel werd er een rondo gedaan. In de eerste helft stond Stijn tussen de palen om de kant van Lewenborg te verdedigingen.

Beide ploegen gingen fanatiek van start, maar al gauw bleken de oranje duivels een maatje te groot voor de Delfzijlsters. Na een paar minuten was de brilstand al verdwenen van het scorebord en liep Lewenborg uit naar 5-0. De ene goal ging er nog makkelijker in dan de ander. Lewenborg combineerde vrolijk verder en er werd niemand over geslagen in de aanval. Dit leidde tot een ruststand van 7-0.

De duivels doken de kleedkamer in om hun keel te smeren met een vers gemaakte limonade. Na een paar minuten stonden de jongens al weer op het veld. Ze waren enthousiast en gretig om nog meer te scoren. Heerlijk! Dit tot ongenoegen van coaches, want de regel is: we gaan samen het veld op!

Aanvang tweede helft begon zoals verwacht; goals en flitsende aanvallen. Opvallend was dat Dean er lekker in zat. De middenvelder is met zijn lange benen niet bij te houden en dit zorgt voor mooie demarrages. Dean zette de 10 en 11-0 op het scorebord.

Delfzijl probeerde Lewenborg nog af te stoppen maar zonder resultaat. Er werden hier en daar wat overtredingen gemaakt. Dit leverde Lewenborg een vrije bal op. Asher ging achter de bal staan en bedacht zich geen moment. Een schitterende poeier belandde achter de keeper van Delfzijl. Lewenborg is geen moment in de problemen gekomen en de score liep vervolgens uit naar 17-0. Het doelpuntenfestijn bezorgde bij iedereen een glimlach op het gezicht. En de oranje duivels konden er niet genoeg van krijgen, er moest en zou nog keer gescoord worden. Helaas floot de scheids af en werd er begonnen aan de penaltyreeks. Deze was duidelijk voor Delfzijl. 3 van de 5 penalty’s belandden in de winkelhaak. Werk aan de winkel voor Lewenborg voor wat betreft het nemen van penalty’s want bijna alle ballen gingen over.

De supporters zagen hun pupillen weer trots van het veld lopen. Op naar volgende week, de uitwedstrijd tegen GRC Groningen. De wedstrijd begint weer om 08.30 uur, te sportpark Corpus den Hoorn.