FC Lewenborg rookvrij vanaf 1 oktober

29 september 2021 11:30


Het is bijna oktober en dus weer tijd voor de campagne "Stoptober".

Stoptober is samen vier weken niet roken. Als je dat lukt, heb je vijf keer meer kans om het ook daarna vol te houden! Stoppen gaat makkelijker als je het samen doet. Met een beetje steun is alles mogelijk. Om stoppen met roken te stimuleren wil FC Lewenborg dit moment aangrijpen om het sportpark volledig rookvrij te maken.

Waarom wil FC Lewenborg een rookvrij sportpark?
We willen onze kinderen een gezonde en veilige omgeving bieden om te sporten. Door niet te roken in de nabijheid van (jeugd)spelers maken we roken minder normaal en aantrekkelijk voor kinderen en voorkomen we het schadelijke meeroken. We geven onze jeugdspelers een goed en gezond voorbeeld en dragen hiermee hopelijk een steentje bij aan het realiseren van een rookvrije generatie.

Wanneer gaat rookvrij in bij FC Lewenborg?
We starten vanaf 1 oktober.

Waar en wanneer geldt rookvrij?
Rookvrij geldt overal op het terrein van FC Lewenborg, ook op het balkon.

Als er alleen senioren spelen, mag er dan wel gerookt worden?
Nee, ook bij seniorenwedstrijden willen we een rookvrij terrein. Jeugdspelers kijken vaak op tegen de senioren en ongevraagd kom je dan in de positie van rolmodel. We willen op het sportterrein graag kinderen het goede voorbeeld geven.

Betekent rookvrij een rookverbod?
Nee, we spreken niet van een verbod, maar van een rookvrij terrein. Wij sluiten aan bij de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging is er op gericht om kinderen rookvrij te laten opgroeien.

Wie gaat dit handhaven?
We gaan niet handhaven. Op het terrein hangen diverse borden en flyers met daarop het symbool van rookvrij. We gaan de mensen informeren en aanspreken. Van onze leden en ouders/verzorgers verwachten wij dat mensen, die zich er niet aan houden, informerend en met respect aangesproken worden. 

Is deze actie niet betuttelend?
Er zullen zeker mensen zijn, die dat vinden. Er zullen ook mensen zijn die vinden dat we niet ver genoeg gaan. Wij denken de gulden middenweg te bewandelen en vinden het niet betuttelend om ons in te zetten voor de gezondheid en het recht van kinderen om gezond op te groeien.

Rookvrij-e1505155303931.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!